Автор
Ева Григорова

Нов ден, ново шокиращо разкритие от принц Хари: Камила е опасна злодейка

Принц Хари днес предприе още една неочаквана атака срещу съпругата на крал Чарлз Камила, като я нарече „опасна“ и „злодейка“.

38-годишният херцог на Съсекс се прицели в съпругата на баща си, в рамките на ново интервю с водещия на 60 минути на CBS News Андерсън Купър, който разпита Хари за няколко шокиращи твърдения, които той направи за Камила на страниците на книгата си Spare.



Позовавайки се на интервю от 1995 г., в което майка му, принцеса Даяна, нарича Камила „третия човек в брака ѝ“, Хари казва, че това признание е превърнало сегашната кралица консорт в „злодей“, добавяйки: „Тя имаше нужда да реабилитира имиджа си“.

В книгата си Хари разкрива, че той и Уилям "умолявали" баща си да не се жени за Камила, а именно това желание да промени публичния си образ я е направило "опасна".

Той обвинява мащехата си, че „търгува информация“ с пресата в опит медиите да напишат повече положителни истории за нея, преди сензационно да предположи, че нейните „връзки“ с медиите ще завършат с „хора или тела, оставени на улицата“.



„[Нейната нужда да възстанови имиджа си] я направи опасна поради връзките, които тя създаваше в британската преса“, каза той на Купър.

„И имаше открито желание и от двете страни за търговия с информация. И със семейството, изградено върху йерархия, и с нея, по пътя към това да бъде кралица консорт, щеше да има хора или тела, оставени на улицата” - допълни принцът.

Интервюто на принцеса Даяна с Мартин Башир от BBC през 1995 г. бележи първия път, в който тя публично коментира твърденията, че Чарлз и Камила са имали афера по време на брака ѝ с тогавашния принц на Уелс.

По това време тя сензационно каза на Башир: „Бяхме трима в този брак, така че беше малко пренаселено“.



По време на интервюто Хари каза още, че и той, и Уилям не смятали, че е „необходимо“ Чарлз да се ожени за Камила, като каза на Купър: „Не смятахме, че е необходимо. Мислехме, че това ще причини повече вреда, отколкото полза и че ако той сега е със своя човек, това със сигурност е достатъчно. Защо да отивате толкова далеч, когато не е задължително да го прави?

„Искахме той да бъде щастлив. И видяхме колко щастлив беше с нея. Така че по това време беше окей.” - разкри Хари.




Интервюто с Андерсън Купър бе излъчено едва един час след излъчването на друго скандално интервю на принц Хари - този път с тв водещия Том Брадби.

Ето и най-интересните твърдения, които херцогът на Съсекс направи пред британския водещ:

- Хари твърди, че „не е бил поканен“ в самолета, който семейството му взело до Балморал, след като научило, че кралицата е се чувства зле.

- Признава, че е гледал видеоклипове на майка си Даяна и е „преглеждал спомените ѝ“ в опит да се разплаче, след нейната смърт.

- Казва, че брат му, принц Уилям, първоначално отказвал да повярва, че Даяна наистина е мъртва и че и двамата вярвали, че тя „ще ни се обади и ние ще отидем при нея“.

- Разкрива, че е приемал психеделични лекарства като аяуаска и псилоцибин като „експериментални лечения“ и казва, че те „изчистиха... нещастието на загубата“ за него.

- Вярва, че психеделиците могат да „работят като лекарство“ за тези, които „страдат от огромно голяма загуба, мъка или травма“.

- Предполага, че той и Меган никога няма да се откажат от титлите си, защото „каква разлика би имало“, ако го направят?

- Защитава решението си да изрази оплакванията си срещу семейството си толкова публично, като предполага, че публичните атаки са единственият „език, който те може би разбират“.

- Признава, че не е говорил с брат си или баща си „от известно време“.