Автор
Woman.bg

Новата "Мисис Европейски съюз" Яна Средкова: Момичета, не спирайте да мечтаете

Тя е майка на три деца, успешна бизнес дама и наистина красива българка. Тя е Яна Средкова и преди дни получи короната на "Мисис Европейски съюз". Как се чувства тя в момента и тежи ли ѝ новата корона? Това са малка част от въпросите, на които Яна отговаря в следващото интервю:

-Здравей Яна, първо да те поздравим за победата. Къде те намираме в момента?

-Благодаря много, все още съм в Лас Палмас. Реших да остана още няколко дни, да се насладя на топлото време и да разгледам острова. Подготовката по представянето ми отне няколко месеца, доста енергия изразходих. Сега се наслаждавам.

- Разкажи ни малко повече за конкурса, срещна ли интересни хора в Испания, какви са впечатленията ти?

- Конкурсът "Мисис Европа" се провежда за 11-та година. Много грандиозно събитие. Домакините се бяха подготвили много добре. Посрещнаха ни, бяхме настанени в много хубав хотел в центъра на столицата. Изключително позитивни, усмихнати и лъчезарни хора! Впечатленията ми са много добри. Не съм имала притеснения за нищо, всичко беше уредено до най-малката подробност.


- Знаем, че приготовленията за подобно състезание са много сериозни. Колко време ти отне подготовката, за да представиш страната ни на ниво?

- Подготовката ми отне три месеца. Снимахме клип за представянето ми, ходих на уроци по народни танци, за да мога да бъда на ниво. Ателие "Споса" от Варна ми направиха специално роклята за официалната вечер... Всичко това отнема много време, чакаш да излезе програмата на конкурса, да видиш какво друго се изисква от теб. Ние трябваше да подготвим и доклади във връзка с насилието, да обхванем широк спектър от този глобален проблем...

- Има ли кауза, зад която заставаш и която подкрепяш през последните месеци?

- Моите каузи се свързват основно с подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. Подкрепям ин витро опитите на много двойки да имат своя рожба. Пътят е труден и за съжаление все повече пада възрастовата граница на жените, които не могат да забременеят естествено.

- Каква беше емоцията да бъдеш коронована за най-красива омъжена дама в Европейския съюз?

- Голяма! Въпреки че, не очаквах такъв развой... Когато си чуеш името, усещането е невероятно, има адреналин и то голям. Сега вече започвам да осъзнавам станалото и да мисля занапред, за тази титла като за призвание.


- Кое е твоето послание към читателките на Woman.bg?

- Един мъдрец е казал, че човек е толкова голям, колкото са големи и мечтите му. Затова не спирайте да мечтаете! Защото мечтите днес, може да станат реалност утре!

Четете още:

Мисис България Свят Яна Средкова: Ако бъдем по-добри, ще бъдем и по-щастливи