Автор
Woman.bg

Новата приятелка на Киану Рийвс спасила актьора от гибел

Киану Рийвс представи на света новата си приятелка – 9 години по-младата от него актриса Александра Грант. Това се случи на синия килим по време на филмовото събитие LACMA Art + Film Gala в Лос Анджелис преди три дни.


Макар чаровната белокоса дама да не изпъква особено с типичните за Холивуд сексапилни форми и черти, тя притежава качества, с които малко жени от света на шоубизнеса могат да се похвалят. Това ще ви потвърди и страстно влюбеният в нея 55-годишен актьор, който нарича своята любима „одухотворена, сензитивна и мила“.

Любовта и доверието си към нея Рийвс дължи най-вече на силната подкрепа, с която Александра успяла да помогне на звездата от „Матрицата“ да преодолее болката от смъртта на бившата му приятелка Дежнифър Сайм.



През декември 1999 г. Дженифър ражда мъртвородена дъщеря, която е била кръстена Ава Арчър Сайм-Рийвс. През април 2001 г. Сайм загива при автомобилна катастрофа. Погребана е до своята и на Рийвс дъщеря в Лос Анджелис, Калифорния. В онзи момент тя е на 28 години.

Всъщност Киану и Александра се познават отдавна. Художничката илюстрира две от поетичните му произведения: „Ода за щастието“ и „Сенки“. Двамата имат и общ бизнес. През 2017 г. основаха издателската къща X Artists 'Books.

Източници, близки до двойката, разкриват, че единствено Грант е човекът, успял да стигне и докосне най-мрачните и тъжни кътчета в душата на Рийвс и да я изпълни с топлината и сиянието на своето голямо сърце.

Не е тайна, че актьорът обикновено стои далеч от светлината на прожекторите и е дискретен спрямо личния си живот.

Според познати и приятели на актьора той е бил "на много тъмно място" дълго време, но Александра е човекът, който му е повлиял позитивно и обърнал живота му в друга посока. Те са убедени, че тя не само е спечелила сърцето му, но и че го е спасила от гибел.

Четете още: Най-накрая щастлив: Киану Рийвс откри любовта