Автор
Ева Григорова

Нови разкрития: Отписаха принц Хари от коронацията, Уилям му е бесен!

Принц Хари е бил отписан от сценария за коронацията на крал Чарлз.

Това твърдят вътрешни лица от кралския двор, които споделиха пред британските медии, че принц Уилям "изгаря от гняв" на фона на бомбастичните твърдения в мемоарите на херцога на Съсекс.



В новата си автобиография Spare, Хари направи поредица от сензационни изявления за брат си и баща си, описвайки принца на Уелс като негов „изконен враг“ и обвинявайки краля, че се притеснявал, че ще бъде „засенчен“ от холивудския блясък на съпругата му Меган Маркъл.



Досега кралското семейство запази мълчание по въпроса, отказвайки да отговори на провокациите на херцога, но Sunday Times днес излезе с материал, в който се твърди, че Хари няма да бъде включен в предстоящата коронация на крал Чарлз през май.

„Принц Хари е премахат от сценария за коронацията и ще бъде без официална роля в церемонията, ако присъства“, написа в Туитър кралският редактор на вестника.

„Нарушавайки традицията, Чарлз ще премахне частта, в която херцозите коленичат, за да отдадат почит на монарха. Само Уилям ще изпълнява тази роля” - допълва той.



Междувременно приятели на Уилям казаха пред Sunday Times, че наследникът „гори от гняв“, но също така е „разтревожен и тъжен“ заради коментарите на Хари, които един негов приятел дори определи като „страхливи“.

„[Уилям] няма да отмъсти, никога не би го направил, защото е достоен и невероятно лоялен“, каза един от тях.

„Жестоко и толкова тъжно е Уилям да продължава да понася ударите. Той мълчи за доброто на семейството и страната си.” - допълни той.

Друг каза: „Той е разтревожен и е тъжен – съсредоточен е върху жена си и децата си... Той се справя толкова добре отвън, отвътре обаче изгаря“.