Автор
Ева Григорова

Оригиналната история: Ето какво щеше да се случи със Станфорд Блач, ако Уили Гарсън не беше починал

Създателят на продължението на “Сексът и градът” - And Just Like That… Майкъл Патрик Кинг разкри какво щеше да се случи с героя на Уили Гарсън, ако актьорът не бе починал.

За съжаление Уили Гарсън успя да заснеме само три епизода от And Just Like That, в който се завърна като емблематичния си герой - Станфорд Блач. Гарсън почина на 57-години, след битка с рак на панкреаса.



Майкъл Патрик Кинг даде специално интервю за Variety, в което разкри какъв е бил оригиналният му план за Блач. Той сподели, че е смятал героят да премине през криза на средната възраст.

“Той щеше да бъде във всички 10 епизода. Преди да разбера, че Уили е болен и няма да може да завърши снимките, Станфорд щеше да премине през криза на средната възраст” - бяха точните думи на Кинг.

View post on Instagram
 


“Във всички епизоди на “Сексът и градът” Станфорд по професия беше мениджър на таланти и идеята ни беше да обърнем внимание на факта, че това всъщност не е кариера. Той и Кари щяха да усетят заедно промените в живота си. Вероятно Станфорд и Антъни щяха да се разделят.” - допълни създателят на поредицата.

“Щеше да има и поредица от забавни сцени с Кари. Онази стара химия, която Кари и Станфорд имаха и която бе базирана на уникалната история на Уили и Сара Джесика Паркър” - заяви той. Голяма част от почитателите на “Сексът и градът” всъщност не знаят, че в далечното минало Уили Гарсън и Сара Джесика Паркър са излизали на любовни срещи, но бързо разбрали, че им е много приятно да бъдат приятели и имат специфична връзка помежду си.

View post on Instagram
 


Майкъл Патрик Кинг разкрива, че е решил да премахне тези сцени, защото е знаел, че публиката ще бъде изключително натъжена от смъртта на актьора и че не би било подходящо в този момент да го представи по такъв начин.

View post on Instagram
 


“Това беше най-неубедителната история, която съм писал някога. Просто трябваше да преместя героя му без много маневри, защото беше изключително тъжно. Нямаше начин да го направя по очарователен и симпатичен начин”. - разказва той.

View post on Instagram
 

В същото интервю Майкъл Патрик Кинг разкри, че първоначалната му идея е била Тузаря да умре още в третия филм за "Сексът и градът". Проектът обаче така и не се състоя, тъй като актрисата Ким Катрал отказа да участва в него.