Принц Филип с болка в сърцето: Хари, ти избяга от всичко, което обичаш!

Съпругът на кралица Елизабет II - принц Филип, който този юни навърши 99 години, е силно разочарован от внука си - принц Хари, и съпругата му – Меган Маркъл, твърди в книгата си - „Prince Philip Revealed“, биографът Ингрид Сеуърд.

Повод за болката в сърцето на херцога на Единбург е решението на Хари и Меган в началото на годината да се откажат от кралските си задължения и да напуснат пределите на Острова, допълва тя.


Припомняме, че днес херцозите на Съсекс градят в САЩ, самостоятелен и независим от кралската корона живот. През август двамата се преместиха от мегаполиса Лос Анджелис в по-малкия град Санта Барбара, Калифорния, където се наслаждават на семейния си живот в компанията на малкия Арчи.

Според Сеуърд принц Филип е приел изключително болезнено решението на внука си да се оттегли, обвинявайки него и Меган в „бягство от отговорност“.


„Принц Филип не може да разбере факта, че Хари обърна гръб на родната си страна, на всичко, което е било важно за него, за да живее нарцистичен живот на знаменитост в Америка“, смята Ингрид.

Според авторката до днес Филип не спирал да се пита кое е накарало внукът му да вземе подобно трудно решение и да изостави целия си досегашен живот в Обединеното кралство: „Те имаха прекрасен дом, където да отгледат разкошния си син, както и невероятната възможност да дадат положителен принос с благотворителната си работа в глобален мащаб“, чудел се съпругът на кралицата.

В книгата си Ингрид дава обяснение и на „бягството“ на Меган и Хари. По думите ѝ двамата не се чувствали щастливи в кралския двор заради консервативните нрави на британското общество, в това число и сред членовете на кралското семейство. Като разведена американка и актриса от популярен сериал Маркъл нямало как да спечели така лесно симпатията и обичта на британците. Отношението към Меган ясно си личало и от статиите за нея в таблоидите, което впоследствие изправи някои от тях на съдебната скамейка, припомня Сеуърд.

Четете още: Излязоха още пикантни детайли около развода на Меган Маркъл с първия ѝ съпруг