За враждата между Меган и баща ѝ Томас Маркъл сме чували много. Откакто актрисата нашумя като избраницата на принц Хари, медиите често спекулират с факти по темата, заради което самият принц в момента води ожесточена битка с няколко британски таблоида. В хода на делото в медиите "изплуват" все повече подробности около случилото се между Меган и баща ѝ в дните преди сватбата ѝ, която се състоя на 19-и май 2018 г.

Припомняме ви, че Томас трябваше да заведе дъщеря си до олтара, но това така и не се случи заради инфаркта, който той прекара след медиен скандал, включващ дъщеря му и принца. От тогава насам бащата на Меган неведнъж я обвинява и то публично, че е забравила за него и напълно игнорира желанието му да се свържат. Той страда и от факта, че все още не е виждал внука си Арчи и се съмнява, че това изобщо ще се случи някога. Но какво всъщност е станало и дали наистина Меган е зачеркнала баща си? Изглежда, че истината ще се окаже съвсем различна от това, което Томас е споделил в медиите.

Оказа се, че принц Хари и любимата му са правили опити да се свържат с бащата, но без ефект. Самият наследник на кралицата е писал писма до Томас, като едно от тях датира от 14-и май - буквално дни преди сватбата. В съобщението Хари умолява бащата на Меган да не дава изявления в пресата, а да се свърже с него, за да поговорят за скандала, предизвикан от неправилната постъпка на Томас, а именно предоставянето на неофициални снимки на Меган и Хари на таблоидите. Това се е случило малко преди той да получи инфаркт.

"Здравей, Том, отново съм аз, Хари! Наистина трябва да поговорим. Няма нужда да се извиняваш, разбираме всичко, но изявленията в медиите само ще влошат ситуацията. Ако обичаш Мег и искаш да постъпиш правилно, моля те, обади ми се, защото има две опции за разрешаване на проблема, които не включват да говориш с медиите, които създадоха тази сложна ситуация. Моля те, обади ми се, за да мога да ти обясня. Ние с Мег не сме ти ядосани, просто имаме нужда да поговорим с теб. Повярвай ми, Том. Само ние можем да ти помогнем и се опитваме да го направим още от ден първи. Благодаря", това е едно от съобщенията, които Хари е изпратил до Томас.

Според документите, които вече са разгледани в съда, бащата на Меган не е отговорил на Хари. Вместо това е съобщил публично, че е прекарал инфаркт. Всъщност самата Меган е научила за случилото се от медиите, след което тя е продължила да му изпраща съобщения:

"Татко, търсихме те през последните дни, но ти така и не отговори нито на обажданията, нито на съобщенията ни. Много сме загрижени за сигурността ти и здравето ти. Взехме всички възможни мерки, за да те предпазим, но не виждам какво друго можем да направим, ако отказваш да ни отговориш", гласи едно от тях.

През август 2018 г. Меган отново е изпратила писмо до баща си, този път написано на ръка, което бе публикувано и в медиите. Според източници то е било предоставено на журналистите лично от Томас. Именно това бе и причината Хари да заведе дело срещу таблоидите, тъй като писмото е било лична кореспонденция.

Вчера Меган и Хари направиха още една стъпка, с която доказаха, че напълно са се откъснали от кралското семейство. Те отказаха да работят с едни от най-големите издания във Великобритания и бе обявено, че техните говорители вече няма да имат задължението да дават изявления и да отговарят на въпроси вместо тях.

Очевидно драмата между херцогинята и баща ѝ ще продължи дълго, а в хода на делото може би ще изплуват още много отговори, които не сме очаквали. И май не Меган ще се окаже злодеят, а самият ѝ баща, който до днес бе третиран като жертва.

Четете още: Меган стана жертва на лоша шега