Автор
Весела Георгиева

Принц Уилям се изложи на наградите БАФТА. Какво направи?

Принц Уилям не се появи на тазгодишната церемония по връчването на наградите БАФТА. Вместо това той изпрати свое видео послание.

По традиция членовете на кралското семейство винаги са сред поканените за церемонията, като от 2010 година насам Кейт и Уилям са тези, които представят двореца, след като принцът наследи това задължение от дядо си, принц Филип.

Тази година обаче херцозите на Кеймбридж не успяха да присъстват, а техни представители обясниха, че и двамата имат неотложни ангажименти в същия ден.

Организаторите на церемонията са поделили, че са били много разочаровани от това, че принцът не е могъл да присъства и от видео посланието му, продължило само 90 секунди.

В 90-секундната реч Уилям сподели, че е изключително горд да наблюдава работата на БАФТА, насочена към предоставянето на възможности и подкрепа на талантливи млади хора, които искат да градят успешна кариера в сферата на киното и телевизията.

Принцът спомена, че една от програмите, представили се успешно, е Breakthrough, едногодишна инициатива за наставничество и ориентиране, която помага на хората да развият истинския си потенциал.

View post on Instagram
 

"Прекрасно е, че тази вечер в публиката има повече от 30 участници от Breakthrough UK", каза синът на принц Чарлз.

„БАФТА се надява да вдъхнови и подкрепи бъдещите поколения от всички слоеве на обществото, за да се превърнат в режисьори на бъдещето.", каза още Уилям.