Автор
Ева Григорова

Принц Уилям срази надпреварата на милиардерите за Космоса и ги посъветва първо да решат проблемите на Земята

Принц Уилям разкритикува надпреварата между милиардерите за завладяване на Космоса и каза, че според него най-добрите умове би трябвало да се съсредоточат върху поправянето на проблемите на планетата.

Коментарът му дойде само няколко часа след като шефът на Amazon Джеф Безос изпрати в Космоса актьора от Star Trek Уилям Шатнър. Така Шатнър, който е на 90 години, стана най-възрастният човек полетял извън пределите на Земята.

Уилям Шатнър прекара три минути в безтегловност в компанията на Крис Бошуайзен, бивш инженер от НАСА и съучредител на компанията "Планет лабс", Глед де Врис, съучредител на фирмата "Медидейта сълушънс" ("Medidata Solutions") и Одри Пауърс, вицепрезидент на "Блу Ориджин". Когато слезе от капсулата, легендарният актьор побърза да прегърне Безос с думите “Беше невероятно. Всеки човек на света трябва да го направи!”.

Няколко дни по-рано Илън Мъск, който смята да колонизира планетата Марс, пък заяви че смята да произвежда коли Tesla на Червената планета.



Забележката на принц Уилям, направена по време на негово интервю за промените в климата пред BBC, гласеше: “Имаме нужда най-добрите мозъци и умове на планетата да се опитат да поправят планетата, а не да търсят нови места, на които да живеят”. Наследникът на кралския престол на Великобритания смята, че е крайно наложително да се предприемат стъпки относно промените в климъта, които ще “ограбят бъдещето на нашите деца”.



“Искам нещата, на които аз съм се наслаждавал - живота на открито, природата, околната среда - искам ги за моите деца и не само за моите, а за децата на всички останали. Ако не бъдем внимателни, ще ограбим бъдещето на децата с нещата, които правим в момента.” - завърши Уилям.