Това е деветото правнуче на 94-годишната кралица Елизабет Втора. А неговата майка - принцеса Юджини, вече си е у дома с бебчето. И дори сподели как са го кръстили.

Това е първото дете на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк. Двамата се венчаха през 2018 г. на пищна церемония в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка "Уиндзор". Двойката оповести, че очаква първото си дете в края на септември миналата година.

View post on Instagram
 

На 9 февруари бебчето се появи на бял свят. Няколко дни по-късно вече знаем неговото име. А то е Филип.

View post on Instagram
 

Името е избрано като уважение към дядото на принцесата, херцог на Единбург и съпруг на кралица Елизабет, пише Hello.

Принц Филип е роден на 10 юни 1921 г. на гръцкия остров Корфу. Той е наследник на кралските фамилии на Гърция и Дания. Първата среща на Филип и бъдещата кралица Елизабет е през 1934 г. по време на сватба в монархическите среди. Любовта пламва през 1938 г., когато Елизабет е само на 12, а красивият принц е на 17. Двамата се женят през 1947 г., като Филип се отказва от правата си да наследи гръцкия или датския трон. Титлата, която получава след брака, е „Негово Кралско Височество принц Филип, херцог на Единбург“.

Презимето на бебето ще бъде Стамп, пише "Дейли мейл". То пък е свързано със Стамп Бруксбанк, управител на Английската банка в средата на XVIII век, който е пра-пра-прадядо на съпруга на принцеса Юджини.

Филип е на 11-то място като претендент за трона.
Но ще слезе с една позиция надолу, когато се роди второто дете на Меган и Хари.