Селин Дион сподели нещо ужасно. С какво се бори изпълнителката?

10 декември 2022 | 07:42
1335
1
Инстаграм, Getty images
1

Иконата на световната поп музика Селин Дион сподели, че е диагностицирана с нелечимо неврологично заболяване. Редкият синдром, от който страда един на 1 млн. души, блокира движенията и говора на болния, пише Нова тв.

В пост в Инстаграм, през сълзи, певицата споделя, че именно състоянието ѝ е причината да отмени европейското си турне. То трябваше да започне през февруари.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Celine Dion (@celinedion)

Симптомите се развиват в продължение на няколко месеца или години, обикновено, когато пациентът е на възраст между 30 и 60 години. Често болезнените мускулни спазми продължават минути или дори часове и могат да се случат на случаен принцип или да бъдат предизвикани от събития като силни шумове, лек физически контакт, стрес.

Ако не се лекува, синдромът може да причини проблеми при ходене, водещи до използването на инвалидна количка.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Celine Dion (@celinedion)

„От дълго време се боря с този здравословен проблем. Трудно ми е да говоря за всичко, което преживявам. Постоянните спазми пречат на нормалния ми живот – понякога не мога да се движа, нито да пея”, разказва 54-годишната звезда.

И добавя, че за нея се грижи екип от професионалисти, който прави всичко възможно да ѝ помогне да възвърне добрата си форма.

Още по темата

Коментари

1
  10 декември 2022 | 15:24 отговор
 

Нарича се магнезиев дефицит. Пишман доктори.

 

Добави Коментар

Най-четени