Автор
Весела Георгиева

Семейството на Брус Уилис потвърди диагнозата му: Има проблеми и спира да се снима!

Брус Уилис спира с актьорството, заради диагнозата, която му е поставена - съобщи семейството му с публикация в Инстаграм.

В съвместно изявление дъщерите на Уилис споделиха, че той има здравословни проблеми, които влияят на когнитивните му способности.

View post on Instagram
 

"На всички невероятни поддръжници на Брус искаме като семейство да споделим, че нашият обичан Брус преминава през здравословни затруднения, след като беше диагностициран с афазия, която влияе на когнитивните му способности", се казва в публикацията.

"В резултат на състоянието си Брус ще се оттегли от кариерата, която значеше толкова много за него. Това е предизвикателен период за семейството ни и ще оценим вашата непрекъсната любов, състрадание и подкрепа. Ще минем през това като силно и обединено семейство и искаме неговите фенове да знаят, че означавахте много за него", пишат още близките на актьора.

Публикацията е споделена и от бившата съпруга на Уилис - Деми Мур, както и от настоящата му половинка Ема.

View post on Instagram
 

67-годишният Брус Уилис става популярен с тв комедията Moonlighting, но ролята, която го изстреля на върха е тази на ченгето от "Умирай трудно".

Афазията, с която актьорът е диагностициран, е езикова аномалия, която засяга говорните способности. Болестта засяга лявото полукълбо на мозъка и причинява произнасянето на дълги и безсмислени фрази.