Автор
Христина Кирилова

Шон Пен за Зеленски: Той е роден, за да обедини Украйна

Холивудският актьор Шон Пен изуми света, като заряза всичките си страхове и се отправи към окото на бурята, а именно войната в Украйна. Там той засне кадри за документален филм за конфликта и успя да се срещне с президента Володимир Зеленски. Шон Пен посети Киев, като сподели кадри от града в социалните мрежи.

Актьорът вече е напуснал Украйна и даде първото си интервю след срещата си със Зеленски, като побърза да сподели колко впечатлен и трогнат е от него. Нещо повече - Шон сподели, че срещата им го е поразила емоционално.

"Смелост, достойнство и любов извират от този човек. И начинът, по който успя да обедини страната...Това е невероятен момент. Бях безкрайно впечатлен и трогнат от Зеленски. Сега съм загрижен и разтревожен, както за него, така и за цяла Украйна", бяха думите, с които холивудската звезда определи срещата си с президента на страната.

Шон Пен вярва, че Зеленски е роден, за да обедини Украйна и е щастлив, че е станал свидетел на "раждането на нещо ново за целия съвременен свят". Той добави още, че САЩ дължи активна подкрепа и инвестиция в помощта на страната, в която се случва огромната трагедия. И трябва да направи всичко възможно, за да окаже съдействие на Володимир Зеленски. В противен случай Америка няма да има онзи имидж, за който мечтае.

За съжаление, според Шон Пен, войната няма да приключи бързо и че в момента в Украйна живеят "отчаяни хора". Актьорът е създал своя собствена благотворителна организация в помощ на украинците, която е разположена на границата с Полша.

Не спести и коментара си за Владимир Путин, като сподели следното: "Той допусна жестока грешка. Отнема човешки животи, разбива сърца. Ако не отстъпи, то всичко това ще завърши като огромна грешка, спрямо цялото човечество."

Шон Пен пристигна в Украйна още в началото на войната на 28 февруари, заедно с двама души снимачен екип. Той разказва, че те оставили колата си на няколко километра от границата между Полша и Украйна и влезли в страната пеша. На негови снимки в социалните мрежи се вижда колоната от коли на пътя, които по думите му, превозват главно жени и деца, а возилото е останало като единствено имущество за много от тези хора.

View post on Instagram
 

Припомняме ви, че това не е първият път, в който Шон Пен посещава гореща точка от света. Той посети Украйна и през 2021 г. при конфликта в Донбас, за да отрази ситуацията и да разговаря с местни военни. Бил е и в Ирак по време на войната, а също е спасявал и пострадали от урагана "Катрина".

Четете още: Нострадамус предсказал сблъсъка между Русия и Украйна и какви ще бъдат последствията