Щиниъд О'Конър: Синът ми се научи как да връзва примката около врата си в болницата

Най-голямата човешка трагедия - да надживееш детето си. Това се случи на певицата Шиниъд О'Конър този уикенд. Шокиращата новина за смъртта на 17-годишния ѝ син бе обявена от самата нея, а в социалните мрежи тя споделя все по-шокиращи факти около трагичното събитие.

Невиим Неста Али Шейн О'Конър не е бил покосен от болест или инцидент, а сам е взел решението да сложи край на дните си. Едва на 17...

Обстоятелствата около смъртта на младото момче са повече от смразяващи, а Шиниъд изстрелва обвинение след обвинение през последните часове. Невиим е бил обявен за изчезнал два дни преди да бъде намерен мъртъв. Сценарият на самоубийството е често срещан, но все така ужасяващ - чрез обесване. Още по-шокиращото е, че Невиим планирал смъртта си, планирал дори и погребението си. Той е бил приет в психиатрична болница след два неуспешни опита за самоубийство и след като са били намерени предсмъртни съобщения, написани от него.

По всичко личи, че Невиим е знаел какво ще се случи и намерението му да си отиде от този свят е било повече от категорично. Въпреки че Шиниъд е потърсила помощ за него, но уви - тя не е била достатъчна, дори нещо повече. Именно в психиатричната клиника момчето се учело как да завърже примката около врата си, която да спре дъха му завинаги...

Това се е случило в момент, в който той бил настанен в болничното заведение и с него са работели психолози. И явно никой не е забелязал какво прави той, докато никой не го гледа. И как събира информация в интернет как да се самоубие. Певицата обвинява ирландските власти и държавната агенция за закрила на детето за смъртта на си.

Припомняме ви, че самата Шиниъд О'Конър неведнъж е правила опит за самоубийство. Но сега тя е готова за отмъщение, за възмездие и вярва, че може да предотврати много други случаи на деца, които имат суицидни мисли. С няколко поста в Туитър тя се обърна към подрастващи с подобни на сина ѝ душевни проблеми, както и към психиатричната клиника, в която никой не обърнал внимание, че Невиим се подготвя за самоубийството си:

"Към всички тийнейджъри, които обмислят ужасното решение, което взе сина ми. В момента той не почива в мир, сигурна съм. Самоубийството няма да ви донесе покой. Тази представа е една голяма лъж", написа певицата, а след това отправи предупреждение към работещите в клиниката:

"Идва буря, за която не сте подготвени. Деца, поверени на вашите грижи, умират всеки ден. А сега и синът ми е едно от тях. Огромна грешка".

В последната си публикация Шиниъд признава и собствената си вина за случилото се:

"Не мислете, че не съм наясно, че се провалих с детето си, заедно с работещите в психиатричната клиника и ирландските власти, както и с много други, чийто имена няма да научите. Всички знаем кои сме. Провалихме се. Добре дошли в Ирландия."

Четете още: Лео, ти си лицемер!