Щракнаха 95-годишната Елизабет да кара джипа си в двора (Снимки и Видео)

Една любопитна снимка на кралица Елизабет II, на която тя шофира в имението си, обиколи британските сайтове и озадачи всички.

Нейно Величество е била заснета зад волана на автомобила си в замъка Уиндзор. На снимката се вижда как 95-годишната кралица управлява превозното средство със забрадка на главата си и слънчеви очила.

Новината идва на фона на информацията от края на октомври, когато тя бе приета в частна лондонска болница за една нощ. Причината е заболяване, което няма връзка с Ковид-19. Малко след това от Бъкингамския дворец съобщиха, че по препоръка на лекарите Елизабет II е трябвало да отмени и няколко обществени ангажимента за поне две седмици напред, за да си почива.

Кралицата, която е известна с непоклатимото си здраве и силния си дух, все пак проведе редица срещи по видеовръзка, една от които бе по време на приема за откриването на
конференцията за климата в Глазгоу вчера вечерта. Във видеосъобщение тя отправи трогателно послание към участниците в срещата с думите: "Никой от нас няма да живее вечно. Но трябва да спасим света не за себе си, а за нашите деца и децата на нашите деца и тези, които ще последват стъпките им". На събитието присъстваха принцът на Уелс, херцогинята на Корнуол и херцогът и херцогинята на Кеймбридж, за да помогнат на премиера Борис Джонсън да посрещне световните лидери.

От дистанцията на десетилетния си дипломатически опит, тя каза още: "Повече от 70 години имах късмета да се срещна и да познавам много от великите световни лидери. Понякога се забелязва, че това, което лидерите правят за народа си днес, е управление и политика. Но това, което правят за хората на утрешния ден – това е държавност. Надявам се, че тази конференция ще бъде един от онези редки случаи, в които всеки ще има шанса да се издигне над политиката и да постигне истинско държавническо майсторство. Лидерите трябва да действат сега, за да се справят с климатичната криза, не за тяхна собствена полза, а за бъдещите поколения".

Припомняме, че миналата седмица министър-председателят Борис Джонсън разкри пред медиите, че е разговарял с кралицата и че тя е била "в чудесна форма".

Най-дълго управлявалият британски монарх ще отпразнува своя платинен юбилей догодина, отбелязвайки 70 години на трона.

Четете още: Принцесата на Лихтенщайн се омъжи в приказна рокля с 10-метров шлейф