Автор
Ева Григорова

Силата на духа на една легенда: Фил Колинс започна прощалния концерт на Genesis с разклатено здраве

Фил Колинс започна прощалното турне на групата си Genesis, озаглавено “The Last Domino?” с концерт в Бирмингам. Вокалистът на легендарната група изглеждаше в доста разклатено здраве, но това не му попречи да зарадва публиката със специфичния си тембър.

70-годишният Колинс бе седнал на стол през цялото време на изпълнението си, а китаристът на групата Майк Ръдърфорд също реши да бъде седнал по време на концерта.

View post on Instagram
 



Шоуто в Бирмингам бе първата спирка от прощалното турне на Genesis и тяхното първо турне от цели 13 години насам, когато се състоя Turn It On Again Tour.

В скорошно свое интервю Фил Колинс разкри, че това ще бъде последният шанс на публиката да види него и бандата му на живо. “Това турне, което ще се проведе в Англия и Америка, ще бъде достатъчно за мен” - каза Колинс.

На въпроса как се подготвя за турнето си, вокалистът изненадващо отговори: “Не правя абсолютно нищо. Не се упражнявам в пеене в къщи. Репетициите са моята практика. Моите колеги винаги имат проблем с това, но аз трябва да го правя по този начин”.

Наскоро Колинс сподели още, че той едва държи палките за барабани, заради дългогодишното си свирене в комбинация с нараняване на гръбнака, което преживя през 2007 г. В допълнение към това вокалистът страда и от остър панкреатит.



Нараняването на Колинс всъщност се случва по време на предишното им турне, когато той получава разместване на шийни прешлени в областта на врата, а това засяга ръцете му. В резултат за него в момента е невъзможно да свири на музикални инструменти.

“Прешлените ми са засегнали гръбначния ми мозък, поради позицията в която съм свирил на барабани. Това е в резултат от дългогодишното ми свирене. В момента дори не мога да държа палките, без да бъде болезнено, дори съм ги залепвал за ръцете си с тиксо, за да успея да довърша свиренето си” - разкри още той.

View post on Instagram
 


По време на настоящото турне на бандата, на барабаните ще бъде 20-годишният син на Колинс - Ник.

“Здравето ми е разклатено, което е доста дразнещо, защото за мен щеше да е удоволствие да свиря заедно със сина си” - споделя Колинс.