Автор
Woman.bg

Син гей или дъщеря лесбийка? Това не е проблем за принц Уилям

Британското кралско семейство изглежда все по-либерално в последно време. След като Елизабет II позволи брак между внука ѝ с холивудска актриса с афрокорени и един развод зад гърба си, принц Уилям съобщи, че ни би имал нищо против, ако някое от трите му деца е с хомосексуални наклонности.

Вчера той посети събитие, организирано от фондация за бездомни ЛГБТ младежи, които са отхвърлени от обществото. Това е първият път, в който кралска особа посещава организацията. По време на визитата Уилям е бил попитан как би реагирал, ако някое от децата му сподели един ден, че е гей или лесбийка.

Принцът отговоря, че не би имал нищо против. Ето какво точно споделя по въпроса:



„Единственото, което би ме притеснило е как обществото ще интерпретира това. Не се притеснявам от факта, че детето ми ще е с хомосексуална ориентация, а от това как светът ще го приеме и натискът, който ще окаже върху него. Мисля, че общуването е изключително важно. Трябва да се говори много за тези неща и да се подкрепяме взаимно.“

Припомняме ви, че миналата година братовчедът на кралицата Лорд Айвар Маунтбатън сключи брак с приятеля си Джеймс Койл. Това е първата гей сватба в историята на кралското семейство.