Страхотен скандал във Великобритания: Хванаха Уилям и Кейт да нарушават ковид правилата

Обикновени граждани хванаха кралската двойка принц Уилям и Кейт Мидълтън в нарушение на ковид правилата. Те бяха щракнати на разходка заедно с децата си и семейството на принц Едуард - чичото на Уилям.

Двете кралски фамилии се засекли случайно в коледен парк в Норфолк, а локацията е поставена под ниво 2 на ковид рестрикции, което означава, че на едно място не могат да се събират повече от 6 члена на две различни семейства, включително и деца. В случая обаче на разходката са присъствали 9 човека - Уилям и Кейт заедно с трите им деца и принц Едуард със съпругата си Софи и двете им деца.

В заповедта е записано: “Можете да се виждате на открито с приятели и членове на семейството, с които не живеете заедно, в група не по-голяма от шест човека. Лимитът включва и деца от всякаква възраст”. Глобата за подобно нарушение е 200 паунда, като се удвоява за всяко следващо и може да достигне до 6,400 паунда.

View post on Instagram
 

Наблюдателни граждани, които заснели кралската разходка, забелязали че двете семейства пристигнали отделно и вероятно са се засекли по случайност, но въпреки това прекарали известно време заедно. Британските граждани коментират, че не би трябвало правилата да бъдат различни за тях и за членове на кралското семейство.

През декември раздаваме страхотни награди. За да спечелите, кликнете тук.