Тенис звездата Цвети Пиронкова изненада приятно последователите си в Инстаграм с очарователна снимка, на която е облечена в нежна бяла рокля.

Към кадъра, заигравайки се с името си, първата българка, достигнала до полуфинал в Уимбълдън, е написала: "След дъжда идват цветята".

View post on Instagram
 

Една от най-добрите и красиви тенисистки на родния тенис прекара периода на изолация в родния си Пловдив в компанията на най-скъпите си хора - съпруг си - бившият футболист на "Локомотив" Михаил Марчев, и сина си - Александър, който в края на март навърши две години.

View post on Instagram
 

Припомняме, че Цвети и Михаил си казаха "Да" през 2016 г. Сватбата на двойката бе естествено продължение на 6-годишната им любов. Двамата отбелязаха събитието с грандиозно и пищно тържество в столичен хотел.

След като роди, Пиронкова се отдаде на майчинството и собствения си бранд за спортно облекло. Към момента тя все още не е заявила желание да се върне към спортната си кариера.

Цветана Пиронкова тренира тенис от 4-годишна възраст, като първата ѝ ракета е подарена от Теодора Недева. Успехите ѝ започват още от родния Пловдив. През 2000 г. тя е новата изгряваща звезда на България. На финала на държавното първенство за жени на закрито, Пиронкова стига до полуфинал.

View post on Instagram
 

Следва добро представяне на редица турнири от календара на международната тенис асоциация. През 2006 г. българската надежда печели олимпийска стипендия и е обявена за тенисистка номер 1 на годината.

View post on Instagram
 

Четете още: Краят на една епоха: Не вярваме - свалят Гала от ефир?