Турболентният живот на една легенда - Селин Дион пусна сладка детска снимка и ни просълзи

На 30 март неподражаемата Селин Дион навърши 52. В чест на личния си празник певицата изненада почитателите си в Инстаграм с несподеляна до този момент своя детска снимка.

Само за един ден кадърът събра над 190 хил. лайка и над 5 700 коментара, в които почитатели от цял свят изразиха радостта си да видят малката Селин и използваха случая да пожелаят на любимката си здраве и щастие.

View post on Instagram
 

На кадъра Дион е на не повече от 10 г. - три години преди началото на шеметната ѝ кариера. Точно така, Селин е едва на 13 г., когато прави първите си стъпки на музикалната сцена, а само година по-късно си тръгва като победител от японския фестивал "Yamaha". Талантливата канадка, родена в Монреал, е само на 20 години, когато отново привлича погледите върху себе си, печелейки конкурса "Евровизия", на който представя Швейцария.

Селин Мари Клодет Дион е родена в квартал Шарлман на град Квебек. Тя е четиринадесетото дете в многочисленото семейство на Терез и Адемар. Предвид удивителния брой на челядта си, първоначално родителите ѝ мислели да я дадат за осиновяване. Но като чули песента "Селин" на Юг Офре, двамата променили решението си и дори кръстили дъщеря си на нея.

Талантът на бъдещата звезда се проявява още в ранна детска възраст и предопределя пътя на бляскавата ѝ музикална съдба. През 1992 г. забележителният ѝ глас я отвежда до първата ѝ статуетка "Грами", която печели с дуетния сингъл Beauty and the beast - саундтрак към анимацията на Disney. Песента, покорила всички големи музикални касации, е удостоена и с "Оскар" за най-добра филмова песен.

Сред хитовете, с които остава в историята на музиката, са The Power Of Love, Falling Into You, Because You Loved Me и, разбира се, легендарния саундтрак към филма "Титаник".

Освен на звездна кариера, Селин Дион се радва и на щастлив личен живот. Между нея и мъжа, изиграл решаваща роля в бъдещето ѝ на певица, е импресариото Рене Анджелил. Между двамата се заражда искрата на любовта, която не угасва нито за миг до смъртта на Рене през 2016 г. Съпругът на Дион се отива от рак на кожата - болестта, с която Анджелил се бори в продължение на 15 години. Плътно до него в битката с коварното заболяване през всичките тези години е и избраницата на живота му - Селин.

След себе си Рене - голямата любов на Селин Дион, остава най-безценното - трите им деца - синът им Рене-Чарлс (роден през 2001 г.) и близнаците Нелсън и Еди (роден през 2010 г.).


Кончината на Рене се превръща в истинска трагедия за певицата. Малко по-късно от този свят си отива и братът на Селин. Дълго време тя не се появява пред публика, а когато най-сетне решава да го направи, феновете ѝ с ужас установяват, че е отслабнала още повече.

В началото на миналата година свързват името на Селин с красивия и 16 години по-млад от нея танцьор в трупата й Пепе Муньос. Покрай отношенията ѝ с привлекателния мъж се пораждат и редица слухове. Първо плъзва мълвата, че Селин Дион и Пепе Муньос са гаджета. След това пък близките на мегазвездата се оказват разтревожени, че младият испански артист я обсебва и манипулира. И за капак на всичко трети твърдят, че бил гей.

Кое от всичко това е вярно и кое не, можем само да гадаем. Пък и, честно казано, не ни интересува. Сигурното е обаче едно. След смъртта на съпруга си Рене певицата намира верен другар и опора в лицето на Пепе.

В началото на тази година певицата изпрати в последния ѝ земен път и майка си - Терез Дион. И въпреки тежките загуби и медийни слухове за личния ѝ живот, великолепната Селин намира винаги сили да се изправи и да продължи да ни радва с вълшебния си глас.

Четете още: Селин Дион след смъртта на майка си: Понякога сме по-силни, отколкото мислим