Автор
Ева Григорова

Удари я право в сърцето: Първи снимки на тъжната Кейт след нападките на Хари

Някога принц Уилям, съпругата му Кейт Мидълтън и принц Хари бяха в чудесни отношения.

Публиката често ги виждаше заедно да се смеят заразително на различни обществени събития. Днес обаче, малко след 41-ия рожден ден на принцесата на Уелс, по лицето ѝ няма и помен от усмивка.

Тазгодишният празник на Кейт съвпадна с излизането на бомбастичната автобиография на Хари Spare и с множеството интервюта, които той даде, за да промотира книгата, чиито права струват зашеметяващите 20 милиона долара.

View post on Instagram
 

В мемоарите си принцът прави редица разкрития от личния живот на кралското семейство, които няма как да не са се отразили на живота им. Бърза проверка на кралските акаунти показва, че те дори не са намерили време да поздравят Кейт за рождения ѝ ден.

Днес в британските медии се появиха и първите снимки на принцесата на Уелс, след излизането на скандалната книга, от които личи, че Мидълтън е приела доста тежко нападките на Хари, който преди запознанството си с Меган, бе един от най-близките ѝ хора.

View post on Instagram
 


Херцогът на Съсекс хвърли вината изцяло върху Кейт за скандалната шаферска рокля, която стои в основата на „Мегксит“. Той дори сподели чат между двете дами, в които Мидълтън пише, че принцеса Шарлот „плакала, когато я пробваше у дома“ и твърди, че инцидентът е бил предизвикан от снаха му Кейт, която изглеждала раздразнена, че на Меган ѝ отнел един ден, за да се свърже с нея относно проблема.



Несъгласието между двете жени, според него, е било допълнително изострено от нежеланието на Кейт да посети шивача на Меган в двореца Кенсингтън и предложенията да организират парти за шаферите и шаферките, когато бъдещата булка е била заета да се справя със спора с баща си, Томас Маркъл. По това време в медиите се появиха разкрития, че Томас е сключил сделка с папараци, които да го снимат малко преди сватбата.

Хари използва и интервюто си с журналиста на ITV и стар приятел Том Брадби, за да обвини Кейт в „стереотипизиране“ на Меган, защото тя е американска актриса и е разведена и със смесен произход.

В интервюто си Хари споделя още, че е виждал съпругата на брат си като „сестрата, която никога не е имал“, тъй като двамата се познават от дълги години - скоро след като Уилям и Кейт започват да излизат през 2003 г.



Британското общество винаги е смятало, че Хари се е разбирал добре с брат си и съпругата му, тъй като той често ги придружаваше за различни ангажименти, преди да срещне Меган. Пред Брадби обаче той каза, че макар събитията да са били „забавни“, понякога се чувства „леко неудобно“.

Хари също каза, че идеята той, съпругата му и принцът и принцесата на Уелс да са „прекрасната четворка“ е „нещо, създадено от британската преса“ и това „създава конкуренция“.

Той каза на Брадби: „Идеята четиримата да сме заедно винаги е била надежда за мен. Много бързо обаче нещата се обърнаха на Меган срещу Кейт.”



Хари добави, че брат му Уилям е „изразил някои опасения“ относно брака му с Меган преди сватбата им през май 2018 г.

„Той никога не се опита да ме разубеди да се оженя за Меган, но изказа някои притеснения много рано и каза „това ще бъде наистина трудно за теб“ и аз все още, до ден днешен, не разбирам за какво точно говореше. Може би е предвидил каква ще бъде реакцията на британската преса.” - разсъждава Хари.