Автор
Весела Георгиева

Ужас! Алек Болдуин уби свой колега на снимачната площадка

Американският актьор Алек Болдуин е прострелял смъртоносно кинематографист и е ранил режисьор. Болдуин е направил това с реквизитно оръжие па време на снимките на нов филм, съобщиха световните медии.

Според шерифа на град Санта Фе, щата Ню Мексико, трагедията се е разиграла на снимачната площадка на уестърна Rust. Актьорът е трябвало да стреля с халосни патрони, но вместо това шрапнели са поразили двете жертви от екипа.

View post on Instagram
 

Сигналът за инцидента е подаден към американския спешен телефон 911 около 2 часа следобед местно време. От местното шерифство потвърждават, че има двама простреляни.

View post on Instagram
 

Режисьорът на филма - 48-годишният Джоел Соуза - е по-леко ранен, а загиналата е оператор - Халина Хътчинс, на 42 години. Тя е откарана в болница в Албакърки с медицински хеликоптер, а по-късно е съобщено, че лекарите не са успели да спасят живота ѝ.

Говорител на местната полиция заявява, че към момента няма повдигнати обвинения. Сега целта била да се установи дали инцидентът е причинен от човешка грешка или повреда на реквизита. Разпитват се свидетели.

Говорител на Болдуин даде изявление, че е имало инцидент на снимачната площадка, при който халосни патрони са сбъркани с истински. Свидетели споделят пред Си Ен Ен, че са видели актьора и продуцент пред офиса на шерифа, облян в сълзи.