Автор
Ева Григорова

В окото на бурята: Шон Пен е в Киев със Зеленски! (видео)

Изненадващо американският актьор Шон Пен се оказа на първия ред на правителствена пресконференция в Украйна. Целта на пътуването на Пен до Киев е заснемането на документален филм за VICE.

Шон Пен дори успял да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, който постна видео от тяхната среща в своя акаунт в Instagram. Клипчето е без звук, но към него Зеленски, който е бивш комик и актьор, заяви: “Колкото повече хора знаят за войната в Украйна, толкова по-вероятно е Русия да бъде спряна”.



Пен снима филм за ескалиращото напрежение в региона от месеци насам. Той заминал за Киев по-рано тази седмица, малко преди Путин да нападне държавата, а по всичко личи, че не бърза да напусне военната зона.

View post on Instagram
 


В свой пост във Фейсбук украинското правителство благодари на актьора, че е в Киев. В съобщението дори се казва, че той Пен доста по-смел от голяма част от западните лидери.

“Американският режисьор и носител на Оскар Шон Пен пристигна в Украйна. Той дойде специално в Киев, за да запише събитията, които се случват в момента в Украйна и да разкаже на света истината за това как Русия завзема страната. Шон Пен е от хората, които подкрепят Украйна и днес са в Украйна. Нашата страна му е благодарна за тази демонстрация на кораж и честност.” - се казва в съобщението.

“Шон Пен показа кураж, който липсва на много други, особено на западните лидери” - гласи постът.

View post on Instagram