Автор
Весела Георгиева

В Ямайка: Принц Уилям се мъчи с реч за робството, Кейт блести в прелестни тоалети

Принц Уилям сподели в специална реч какво мисли за търговията с роби, описвайки я като „отвратителна“ и „петно върху нашата история“. Това стана по време на официална вечеря в Ямайка.

На петия ден от кралската обиколка на Карибите, която Уилям и съпругата му Катрин правят в годината на платинения юбилей на кралица Елизабет Втора, той изрази отвращението си от „ужасяващото зверство“, която е оставило толкова тежко наследство на Ямайка.

View post on Instagram
 

Принцът изрази своята „дълбока скръб“, че това някога се е случвало.

"Напълно съм съгласен с баща ми, принцът на Уелс, който каза в Барбадос миналата година, че ужасяващото зверство на робството завинаги опетнява нашата история. Искам да изразя дълбоката си скръб. Робството беше отвратително. И никога не трябваше да се случва“.

От своя страна премиерът на Ямайка Андрю Холнес заяви, че народът на Ямайка „върви напред“ и възнамерява да изостави монархията.

View post on Instagram
 

Посещението на Кейт и Уилям е изпълнено с напрежение, заради протестите, с които бяха посрещнати. Политиците на Ямайка настояват за референдум за независимост, а също така и за изплащането на репарации за робството.

Това обаче не попречи на половинката на принц Уилям да заблести по свой си начин. Катрин впечатли всички с тоалети, които смени по време на тази официална визита.

View post on Instagram
 

В Ямайка херцогинята буквално спря дъха на почитателите си, обличайки великолепна изумрудено зелена рокля с голи рамене на британската дизайнерка Джени Пакъм. Кейт допълни визията си с безценни диаманти, взети на заем от кралица Елизабет II. Някои коментатори определиха Кейт за принцеса на Дисни, сравнявайки я с приказна героиня, други пък отбелязаха, че точно този цвят е сред любимите на кралицата.

И това не беше първият зашеметяващ тоалет на Кейт по време на този официален тур. Херцогинята на Кеймбридж облече няколко рокли, които предизвикаха фурор и възхищение.