"Най-голямото и хубаво нещо за мен досега във фотографията се случи днес. Финалист съм в конкурса на Smithsonian Magazine", написа Владо Карамазов в социалните мрежи. Актьорът се радва на успех със своето хоби - фотографията.

"Всяка година те правят конкурс, отворен за целия свят, в който участието е безплатно. Това означава, че се включват страшно много хора. Преди година само си мечтаех да стигна до финалите на такъв престижен конкурс. Днес получих имейл, че съм сред 10-те финалисти в категориите „Хора” и „Природа”. За мен това е като сън. Smithsonian е конкуренция на National Geographic. В Америка е и институция с много дейности, сред които и списание за изследователски теми и проекти.", похвали се още звездата на родния театър.

View post on Instagram
 

"Най-хубавото е, че единият кадър е типично български с малкия Юсуф от Родопите. Това е най-хубавото за мен, защото искам да показваме на света нашата страна с хубавите ѝ неща и положителните примери. Сега светът ще види Юсуф и ще прочете кратката история за него. Днес започна и гласуването. Има избор на публиката и избор на журито. В рамките на месец всеки ще може да гласува за един кадър. Може да се гласува от всяка точка на света на 24 часа по веднъж", написа още актьорът.

View post on Instagram
 

"Че съм финалист в този конкурс за мен е огромна награда, но ако Юсуф спечели, това ще бъде много голямо постижение и за България. Казах на момчето новината и той много се зарадва. От днес в село Кръстава в Родопите си имат нова малка звезда на име Юсуф!", не скри вълнението си Карамазов, цитиран от Lupa.

Преди време Карамазов се похвали с още един голям успех - негова снимка бе публикувана от модната библия Vogue.