Враждуващите синове на Джон Ленън - Джулиан и Шон, си подадоха ръце

Враждуващите помежду си синове на Джон Ленън – Джулиан и Шон, най-накрая си подадоха ръце, давайки шанс на мира между тях. Двамата наследници на легендарния бийтълс, които са от различни майки, в момента са на пътешествие през Калифорния. Явно тази одисея им е дала възможност да преоткрят братската си обича един към друг, пише DailyMail.

В лицата на двамата с лекота може да доловим чертите на известния им баща – аристократичния орлов нос, изтънченото продълговато лице и високото чело, така характерни за прочутия им баща.

Преди няколко дни 58-годишният Джулиан публикува тяхна обща снимка в Инстаграм профила си, демонстрирайки възобновената си дружба с по-малкия си 46-годишен полубрат Шон. А само преди ден той сподели още една, на фона на приказния морски залез.

View post on Instagram
 


Пътуването им по магистралата на тихоокеанското крайбрежие е част от рок история и лечебен момент, наречен от Джулиан „промяна на живота“. Паметен момент, помогнал му най-после да се примири с частичното отчуждение от баща си преди смъртта му.

Думите на Джулиан, че "Шон е единственият човек, за когото ми пука повече от всичко на света“, достатъчно красноречиво говорят за неговите чувства към роднината му, за изграденото приятелство с Шон, помогнало му да открие бащината връзка, която и на двамата мъже е липсвала през годините назад.

View post on Instagram
 


Ако трябва да обърнем поглед към миналото, навярно ще разберем и болката, която по-големият син е таял вътре в себе си толкова много години. Горчивият развод на Джон Ленън с майката му – Синтия, и последвалият брак на баща му с майката на Шон – Йоко Оно, неминуемо довеждат до оформянето на обтегнати отношения между двамата полубратя, които продължават десетилетия след убийството на Джон през 1980 г.. Освен неприязънта и недоверието, които Джулиан и Шон изпитват помежду си през всичкото това време, последвалият спор за наследството на Джон от 250 милиона британски паунда допълнително налива "масло в огъня".

Въпреки всичко обаче днес изглежда братята са загърбили лошото в миналото и са намерили път един към друг. Така, както със сигурнот би желал да бъде и баща им - великит Джон Ленън. Един техен общ приятел разкрива пред DailyMail: "Те са приятели от около 20 години, но днес са по-близки от всякога. Хората говорят за тях, сякаш са врагове и между тях наистина имаше много болка, но вече не е така."

Страницата на тази глава от братското събиране бе разгърната публично още миналия петък, когато в Лос Анджелис бе пуснат документалният филм от три части на Disney+ - The Beatles: Get Back.

Тогава Джулиан и Шон седнаха един до друг на прожекцията, след което отидоха на парти, организирано от дъщерята на сър Пол Маккартни – Стела. Същата вечер Джулиан написа: „Единственото истинско нещо, което мога да кажа за всичко това, е, че ме накара да се чувствам толкова горд, вдъхновен и да изпитвам повече любов към Моето/Нашето семейство от всякога. И филмът ме накара да обичам баща ни отново по начин, който не мога да опиша напълно.“

View post on Instagram
 


Роденият през 1963 г. Джулиан, който никога не се е женил, днес живее в Монако и е известен британски певец, фотограф и филантроп. Основател е на Фондация „Бяло перо“ и е прякото вдъхновение за създаването на три от най-знаковите песни на "Бийтълс": „Люси в небето с диаманти“, „Хей Джуд“ и „Лека нощ“.

Синът на Йоко Оно - Шон, е роден през 1975 г., и е също музикант и продуцент. Освен по солови проекти работи с редица музикални банди. Днес той живее в Ню Йорк заедно с приятелката си модел Кемп Мул.

Четете още: Синовете на Джон Ленън и Пол Маккартни подлудиха феновете си с обща снимка