Яна Маринова: Една страхотна жена на 44

17 август 2022 | 00:00
40166
3
Снимки: Facebook/Yana-Marinova
3

На днешния ден - 17 август, точно преди 44 години, се ражда Яна Маринова.

Великолепната си форма лъчезарната актриса дължи на факта, че спортът винаги е бил част от нейния живот. Яна завършва спортното училище „Славия“ в София. В продължение на 10 години тя усилено тренира лека атлетика. Има висше икономическо образование в УНСС.След завършването си работи като управител на ресторант „Даунтаун“, днес „Кавказ“.

През 2004 г. дебютира на тв екран в сериала „Хотел „България“. Година след това печели титлата „Мисис България“.

Зад гърба си има множество участия в ревюта и реклами. В продължение на две години е водеща на предаването „Елегантно“ по TV7. Участничка е и в третия сезон на „Сървайвър“, където показва завидни физически умения.Снима се в епизодични роли и в каскади за холивудски продукции. Познаваме я от сериалите "Забранена любов", "Хотел България", "Фамилията", "Стъклен дом", "Връзки", както и от филмите "Привличане", "11А" и "Живи легенди".

През 2010 г. красавицата се омъжва за втория си съпруг Тихомир Винчев – каскадьор и собственик на „Славия Спортес”, с когото е и до днес. Събира ги снимачната площадка на сериала „Стъклен дом“ и не след дълго двамата минават под венчилото. Това е втори брак за Яна, която има син от първия – 19-годишния Никола.По повод рождения ден на Яна Маринова си припомняме някои от нейните най-запомнящи се фрази, споделени от актрисата пред Webcafe и в. “Труд“:

"Ако искаш да си главен герой в живота си, трябва да кажеш на оня горе да си гледа работата."

"Щом ще се работи много, поне да е нещо, което ми харесва."

"За да си полезен за близките и приятелите си, трябва да си щастлив. В противен случай се превръщаш в една мрънкаща досада, която постоянно трябва да бъде спасявана."

"Много е важно как остаряваш. Всяко нещо, което ми се е случило, е оставило отпечатък върху лицето ми, но за мен е важно да харесвам бръчиците си.""Човек трябва да разкара илюзиите си, да спре да бъде представата за себе си. Най-големият ти враг е този в огледалото. Трябва да затвориш очите си и да следваш ритъма на сърцето си."

"Успехът е да не съжаляваш за напразно хвърления труд."

"Аз по принцип никога не съм искала да воювам, но често съм задължена, за да дам пример на сина си, или да вдъхновя други млади хора, че има смисъл да се борят за мечтите си!"

Коментари

3
  18 август 2022 | 21:50 отговор
 

 
2 WWE
  17 август 2020 | 21:01 отговор
 

Ако гледате филма Спокойно езеро 2 с нея ще и видите циците доста са готини

 
 
Бивш от МВР
17 август 2022 | 06:05

Че нали хубавицата Надка е в пръва младост и уникална красавица, че виж ме, че колко съм грозна и гнусна пача, че за хубавицата Надка.

 
Бивш от МВР
17 август 2022 | 06:06

ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастрофи в София" / TVMEDIA

 
Бивш от МВР
17 август 2022 | 06:06

Глей че хубавицата Надка е с по дебели ръце от водещио и от онзи дзвер и Негър серина от тенис на корто му.

 
Бивш от МВР
17 август 2022 | 06:10

Петков на 01.06.2015 при 12:30 Ето я хубавицата Надка ...

1 дали
  17 август 2020 | 11:16 отговор
 

дали дава да го празнят вътре??

 

Добави Коментар

Най-четени