За болката по наследство в кралското семейство: Принц Хари с ново бомбастично интервю

Принц Хари отново шокира кралското семейство с поредното интервю, което даде за американската публика. Този път Хари гостува в подкаста на актьора Дакс Шепърд.

Целта на интервюто бе промотирането на новото шоу, посветено на менталното здраве, което Хари ще пусне в съавторство с водещата Опра Уинфри. То носи наименованието The Me You Can’t See и ще дебютира на 21-ви май.

View post on Instagram
 

Ето и най-скандалните акценти от новото интервю на Хари:

За “генетичната болка” в кралското семейство

Принц Хари разкритикува начина, по който е бил отглеждан в кралското семейство и сподели, че е време цикълът да бъде прекратен.

“Идеята е да прекратим цикъла, нали? Тук няма обвинение. Не мисля, че трябва да сочим с пръст. Когато обаче става въпрос за родителство, аз лично съм чувствал болката, която баща ми и моите родители са изпитвали. Ще направя всичко възможно да прекъсна този цикъл и да не го предам нататък. Име много голяма генетична болка, която се предава през поколенията. А ние като родители трябва да кажем на децата си “Знаеш ли, това се случи на мен, ще направя всичко по силите си да не се случи и на теб”.



За принц Чарлз и неговата трудна връзка с кралица Елизабет и принц Филип

Принц Хари отиде още по-далеч, описвайки връзката си със своя баща принц Чарлз. Хари намекна, че баща му е имал лоши отношения със собствените си родители, които е предал и към него. Принцът спомена и училището Гордънстаун, в което принц Филип изпратил принц Чарлз против волята му. Чарлз презирал учебното заведение, което баща му бил завършил, защото условията там му се стрували твърде сурови.



“За мен тук става въпрос за осъзнатост. Преди не го виждах, не го знаех, но след това започнах да напасвам парчетата от пъзела - той е бил в това училище (Гордънстаун), там се е случило това, знам че е свързано с неговите родители, това означава, че се отнася с мен по начина, по който те са се отнасяли с него, как мога да променя това за моите деца. Затова преместих цялото си семейство в Америка, планът ми не беше такъв в началото. Понякога обаче се налага да вземаш решения и да поставиш семейството си на първо място. Трябва да поставиш и менталното си здраве на първо място. Животът е като влакче в лунапарк. Начинът, по който го виждам сега, ми дава спокойствие на ума, успявам да отсея кои са лошите неща, които са се случили и да се поуча от тях. Сякаш Вселената да ти каже - време е да се научиш. Задавам си въпроса и какво мога да взема от всеки от тези моменти, което ще ме направи по-подготвен за следващия път, когато се случи нещо подобно. Ако настройката ти към живота е такава, това помага много, поне на мен”.

За новия живот на семейството

“Животът ми в Лос Анджелис ми позволи да вдигна глава и да се почувствам различно, отпуснах раменете си, Меган също, можем да се разхождаме, чувствайки се малко по-свободни, мога да возя Арчи на колелото си, нещо което нямаше да имам възможност никога да направя.

За смъртта на принцеса Даяна

“Дълги години не можех да приема ясно какво ми се е случило. Това, че загубих майка си, когато бях на 12 години, както и всички травматични събития, които ми се случиха след това. Може би трябваше да се справя с това, защото ако не го направя, как ще бъда добър баща за сина и дъщеря си” - разкрива Хари.



За менталното си здраве

Относно менталното си здраве принц Хари отново хвърли обвинения на сляпо, без да споделя кой е говорил с него, когато е бил малък. Единственото, което разкри е, че когато е бил по-млад неназована личност му е казала “имаш нужда от помощ, откачен си, не се чувстваш добре, трябва да потърсиш някого”. Хари добави, че подобно поведение го е карало да бяга и да си слага маска, за да отхвърли чувствата си, преструвайки се че всъщност се чувства добре. Принцът твърди още, че всеки път, когато говори за ментално здраве “някои хора обръщат думите му срещу него”.

“Това вече не ме притеснява. Преди ме беше страх. Сега сякаш същата група хора, която се изказва негативно и обръща думите ми срещу мен, всъщност ме окуражава да говоря повече. “

Той допълни, че когато кажеш на някой, че се нуждае от помощ той обикновено “бяга, забавя се, пие, взима наркотици или нещо друго”.

За привилегията да си роден в кралското семейство

Хари разкри и как дългите години, в които е пътувал по света в качеството си на член на кралското семейство са му дали способността да разбира хората по-добре. “Виждайки как другите хора страдат, емпатията която изпитвах към тях и способността ми да се поставя в техните обувки всъщност са моето образование. Странното е, че аз наистина съм роден в привилегирована позиция, но това всъщност ми даде най-доброто образование. Моето образование не е в училище, а в това че можех да се срещна с хора от Общността на нациите, навсякъде където ходех задавах въпроси и слушах”.

“Вече свободно мога да говоря за собствените си трудности, защото знам, че така помагам на другите хора. Не смятам, че това е оплакване, не смятам, че споделянето на собствените проблеми е оплакване.” - допълва той.



Затова да бъдеш член на кралското семейство

Друго шокиращо твърдение, което Хари сподели в подкаста, е че е имал желание да напусне кралското семейство още на младини.

“Това е просто работа, нали? Усмихни се и я върши. В началото на 20-те ми години не исках да върша повече тази работа. Не исках да бъда там. След случилото се с майка ми, как можех да създам семейство, да имам съпруга и деца, като знаех че същото ще се случи отново? Виждал съм всичко зад кулисите, виждал съм бизнес модела. Знам как всичо работи и не искам да бъда част от него. Когато обаче започнах да посещавам терапевтични сесии, всичко се промени. Тогава си казах: “Ти си в привилегирована позиция, спри да се оплакваш или да си мислиш, че искаш нещо различно. Направи условията различни, защото няма как да излезеш. Как обаче да промениш нещата? Как да накараш майка ти да се гордее с теб? Как да използваш тази платформа, за да предизвикаш промяна и да дадеш самочувствието на хората, че могат да променят живота си. Гледайки назад, си давам сметка, че това, че помагах на други хора помогна и на мен”

Хари допълни, че инициативи като Invictus Games, които отличават ветерани от войните всъщност са били форма на терапия за него. “Когато започнах да го правя и започнах да вижда прогреса и въздействието, които игрите имаха си казах лекуването на други хора лекува и мен.”



За неговата трансформация

Принц Хари разкрива, че разбрал какво иска след разговор с неговата съпруга Меган. “Тя виждаше, че изпитвам болка и че нещата, които са извън моя контрол ме правят гневен и кръвта ми започва да кипи. Това не е темперамент, а огън. Аз никога не съм крещял или викал. Има обаче три важни момента в живота ми, в които съм се чувствал безпомощен. Първият е на задната седалка на колата на майка ми, преследвана от папараци, вторият в Афганистан в хеликоптер и третият заедно със съпругата ми. Това наистина боли, казваш си: имам привилегията, имам платформата, имам влиянието и дори и аз не мога да променя това.



Шоуто на Труман

Хари сравни живота си в кралското семейство с филма “Шоуто на Труман”, в който главният герой разбира, че животът му всъщност е филм, а неговите роднини са само актьори. Принцът стигна още по-далеч като оприличи живота си на зоологическа градина. “Най-големият проблем за мен беше, че раждайки се в кралското семейство ти наследяваш риска, наследяваш всеки един елемент от него без да имаш възможността да направиш избор. И точно заради това британските медии смятат, че имат права върху живота ти.