Автор
Woman.bg

Защо Кейт и Уилям се обидиха на Меган и Хари?

В кралския двор се разиграва поредна жестока интрига, пишат световните медии.

Според изданията херцозите на Кеймбридж и Съсекс са жестоко скарани. Причината за тези твърдения е отказът на Кейт и Уилям да отидат на гости на кралица Елизабет II в лятната ѝ вила в Балморал, докато Меган и Хари не си тръгнат оттам.

По традиция всяка година кралицата прекарва голяма част от летните месеци в своята шотландска вила. Тази година тя покани в имението Меган, Хари и малкия Арчи. Очакваше се към тях да се присъединят и херцозите на Кеймбридж, но изненадващо те заявили, че засега отлагат визитата си.

Катрин и принц Уилям не са споменали конкретна причина за решението си, което предизвика коментари в пресата на Острова, че отказът им е ясно доказателство за неприязън към Меган и Хари.

Според някои издания отношението на по-големия син на Даяна и съпругата му е продиктувано от изявлението на Хари, че с Меган не желаят повече от две деца, защото мислят за планетата.

"Тези думи навярно са огорчили Кейт и Уилям, които имат трима наследници", пише английски таблоид.



Други медии пък се обединяват около тезата, че враждата е конкретно между Меган и Кейт. Причините за нея са много, но последната капка, преляла чашата на търпението на херцогинята на Кеймбридж, била изказване на бившата актриса отпреди броени седмици. И по-конкретно признанието ѝ, че не е позирала за корицата на Vogue, защото не е самовлюбена и не желае вниманието да е насочено само към нея.

"Кейт, която вече е била на много корици на издания, навярно е приела думите ѝ като лична нападка", пише The Sun.