Защо новият филм за Мерилин Монро може да ни разтърси и да обиди всички ни

25 май 2022 | 10:56
2913
3
Снимки: Getty/Images, Instagram
3

Режисьорът на новия филм за Мерилин Монро - „Блондинка“, смята, че лентата му ще обиди всички зрители.

Проектът е адаптация на едноименния роман на Джеймс Каръл Оутс от 2000 г. 

Опасенията си относно лентата, в която в ролята на Монро влиза Ана де Армас, 54-годишният Андрю Доминик коментира в интервю пред Vulture.

Пред изданието той споделя и гледната си точка за това как лентата ще се впише в ерата на движенията MeToo и Time's Up – двете организации, които набраха огромна популярност през 2017 г. след обвиненията към Харви Уайнстийн за сексуален тормоз, посегателство и изнасилване. 

"Ако беше излязъл преди години, щеше да попадне точно в началото на #MeToo и щеше да се приеме като израз на всички тези неща. Сега обаче се намираме във време, в което хората не са сигурни точно къде са границите", казва режисьорът. Според него филмът е в границите на моралното, макар да "плува" в доста амбициозни води, което едва ли ще се окаже по вкуса на всеки зрител. "Това ще е нещо, което ще обиди всеки", категоричен е Доминик. 

Режисьорът споделя и изненадата си от факта, че "Блондинка" е бил забранен за лица под 17 години заради сексуалното си съдържание.

"Мислех, че сме успяли да влезем в някакви граници. Но мисля, че, ако събереш няколко мъже и жени в една стая и ги накараш да говорят за сексуално поведение, може би мъжете ще бъдат притеснени от това, което ще кажат жените. Просто е странен момент. Не е като изображение на щастлива сексуалност. Това е изображение на ситуации, които са двусмислени", казва Доминик. 

"На най-просто ниво става дума за нежелано дете, което се превръща в най-желания човек на света и не може да се справи с целия този интерес, който е насочен към него", допълва още той.

Пред Byrdie миналата година самата Ана де Армас, разкри, че трансформацията ѝ в Монро никак не е била лесна и толкова бляскава, колкото изглежда.  

"Трябваше да бъда плешива всеки ден заради перуките. Мерилин преминава през няколко нюанса на русото, затова не можех да имам нищо тъмно по себе си. Екипът ме караше да слагам плешива шапка всеки ден, която покриваше цялата ми глава", разказва актрисата и допълва, че е прекарвала по три часа и половина в гримьорната и първият път, в който се е видяла с перука, е плакала, защото се е изплашила от себе си. "Но в същото време съм много горда", заявява де Армас.

Доминик разкри пред Vulture, че най-вероятно филмът ще тръгне по големите екрани през септември тази година. Припомняме, че премиерата беше отложена през 2020 г. заради пандемията.  

Четете още: Фенове се притесниха: Том Круз флиртува с Кейт Мидълтън?

Още по темата

Коментари

3 Медия
  06 юни 2022 | 08:24 отговор
 

И всъщност доста несполучлива Мерилин Монро виждам в лицето на избраната за ролята...тази ми мяза на поп фолк еднотипен образ....

 
2
  28 май 2022 | 19:41 отговор
 

Пропагандират елитни ескорти. То па една актриса ...

 
1 ЕДАЛ
  25 май 2022 | 12:02 отговор
 

Защо новият филм за Мерилин Монро може да ни разтърси и да обиди всички ни ЗАЩОТО Е ЛЕСБИЙКА!

 

Добави Коментар

Най-четени