Автор
Woman.bg

Защо Паулу Коелю унищожи детска книга, писана с Коби Брайънт

Световноизвестният бразилски писател Паулу Коелю шокира света с признанието, че е унищожил детска книга, писана в съавторство с Коби Брайънт.

Авторът на "Алхимикът" изтрил от лицето на света ръкописа, върху който е работил в тандем с покойния баскетболист, защото не искал да го довърши без своя другар. Според него нямало смисъл да го публикува без Коби. Това призна самият той в интервю пред "Асошиейтед прес" по телефона от дома си в Женева преди два дни.

Идеята за създаване на книга за деца се родила през 2016 г., малко след като Брайънт се оттеглил от състезателната си кариера. Мечтата на писателя и легендата на НБА била да вдъхновят с написаното децата в неравностойно положение, за да преодоляват трудностите с помощта на спорта.

С писането двамата се заели преди няколко месеца.

"Смъртта на Коби няма да ме спре един ден да напиша какво съм научил от него, и да разкрия, че той беше по-голям от живота. Детската книга обаче вече е безсмислена", допълнил писателят с горчивина в гласа си.

Много от феновете на баскетболиста, който загина заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана в катастрофа с хеликоптер в неделя, останаха дълбоко натъжени и разочаровани от решението на писателя.

Коби Брайънт със семейството си през 2017 г.

Четете още: Паулу Коелю: Човек не избира живота си – животът избира него