Автор
Ева Григорова

Защо се отказа на върха на славата си: Джош Хартнет разкри истинската причина, заради която обърна гръб на Холивуд

Точно, когато критиците предричаха дългогодишна блестяща холивудска кариера на Джош Хартнет, той реши да се откаже от актьорското майсторство.

Досега американецът не бе споделял причината да слезе от сцената на върха на славата си, но реши да наруши мълчанието си по темата и разкри какво го е накарало да предприеме тази неочаквана стъпка.

View post on Instagram
 

“Това беше най-доброто решение, както за менталното ми здраве, така и за кариерата ми. Просто трябваше да държа Холивуд на разстояние” - разкри 43-годишният актьор.

“За мое щастие успях да го осъзная на ранен етап в живота си: става въпрос за това да можеш да създадеш добър живот у дома и да можеш да правиш щури и чудесни неща като това да участваш във филми” - допълва Хартнет, известен с участието си в “Пърл Харбър”.

View post on Instagram
 

Джош разкри и коя е ролята, която съжалява, че е отхвърлил по време на холивудската си кариера. Това е участието във филма “Планината Броукбек”, което в крайна сметка отива при покойния Хийт Леджър. По това време Хартнет имал договор за ролята си в “Черната Далия”, който му попречил да участва в желания от него филм. Първоначалната идея била в “Планината Броукбек” да се снимат Джош Хартнет и Хоакин Финикс, но продуцентите размислили и се спрели на двойката Хийт Леджър и Джейк Гиленхол, които по-късно си спечелили награди Оскар.
В миналото Джош Хартнет е споделял, че не съжалява, че е отклонил едни от най-апетитните роли в Холивуд - тези на Супермен и Батман.

View post on Instagram
 

Хартнет имаше летящ старт на кариерата си през 2001 г., когато участва в “Пърл Харбър” и “Блек Хоук”. През последните години той предпочита да се снима в независими продукции, въпреки че участва и в “Човекът на гнева” на Гай Ричи, който излезе през настоящата година.

В началото на тази година стана ясно, че Джош Хартнет е станал татко за трети път. Бебето се е родило през 2019-а, но той успя да запази новината в тайна за повече от една година. Джош и дългогодишната му приятелка Тамсин Еджъртън се срещат на снимачната площадка на филма The Lovers и стават родители за първи път през 2015 година. Две години по-късно семейството им се увеличава с още едно детско попълнение. В свое интервю Хартнет казва, че има проекти в Холивуд, с които се гордее, но нищо не може да се сравнява със семейството му.



„Това, с което се гордея най-много е, че съм баща на три деца, имам прекрасна връзка с партньорката си и прекарваме чудесно времето си заедно“, казва той пред списанието. Въпреки че напуска Холивуд, Джош продължава да приема роли, но в по-нискобюджетни филми и внимателно избира героите, в които ще се превъплъти.