Автор
Теодор Муховски

Защо всички говорят за интимната прегръдка на принц Уилям и Джил Скот

По време на награждаването на женския национален отбор по футбол на Великобритания, който успя да сломи съпротивата на германките на Евро 2022, принц Уилям прегърна по особен начин английската футболна звезда Джил Скот. 35-годишната англичанка, която играе като полузащитник на националния отбор, се наслади на прекрасен момент с принца, докато взимаше медала си.

40-годишният херцог на Кеймбридж сияеше от радост по време на мача и се спусна на терена, за да празнува с дамите, веднага щом бе отбелязан последният гол.

Може би не знаете, но Уилям е президент на английската футболна асоциация и лично връчи медалите на спечелилите първото място англичанки. На всички той отговори с ръкостискане, но когато стигна до Джил Скот, двамата спонтанно се прегърнаха и разбуниха духовете в социалните мрежи. Някои се чудеха дали те не са имали някаква афера в миналото, но стана ясно каква е причината за тяхната интимна близост.


Принцът обясни случилото се с една случка отпреди 10 години, когато двамата се оказали на едно и също благотворително събитие. Тогава тя се подхлъзнала и без да иска странично го спънала. Тогава Уилям шеговито ѝ отвърнал с думите "Няма жълти картони за такъв фаул, Джил!".
По време на ритник в двореца Кенсингтън, Уилям веднъж се пошегува, че все още има белег на крака си от борбата на Джил, според съобщения от The Mirror.

Шегата настрана, ясно е, че двойката споделя взаимно уважение. Когато Джил получи награда за заслуги към женския футбол, принц Уилям лично я поздрави с ръкописно писмо, в което я насърчи да „продължава в същия дух“.

Говорейки в своя подкаст на BBC, Джил каза какво мисли за писмото му: "Това е може би най-доброто нещо, което някога съм получавала. Знаете ли какво, следващия път, когато го видя, може би ще кажа: „Мога ли да дойда в Бъкингамския дворец?" Той е страхотен човек.



33-годишният нападател на Англия Елън Уайт добави: „Уилям наистина уважава Джил. От времето, когато сме го срещали, той винаги е добронамерен и намира време да се пошегува с нея.

Принц Уилям не беше единствената кралска особа, която излезе на терена след края на мача. Кралицата беше сред първите, които изразиха своите поздравления след историческата победа на Лъвиците в края на юли.

В изявление монархът каза: „Моите най-сърдечни поздравления и тези на моето семейство са към всички вас за спечелването на Европейското първенство по футбол за жени.



Това е значително постижение за целия отбор, включително за вашия помощен екип. Шампионатите и представянето ви в тях с право спечелиха похвали. Вашият успех обаче надхвърля трофея, който така заслужено спечелихте. Всички вие дадохте пример, който ще бъде вдъхновение за момичетата и жените днес и за бъдещите поколения.

Надявам се, че ще бъдете горди от популярността, която оказахте върху вашия спорт, колкото сте от резултата днес.“, каза Кралицата.

Четете още: Кейт и Уилям отиват на гости на Меган и Хари!