Автор
Весела Георгиева

Звучи невероятно, но Шон Пен е обмислял да вземе оръжие и да се бие за Украйна

Шон Пен показва подкрепата си за Украйна, споделяйки, че е мислил сериозно да се включи в бойните действия. След като прекара месеци в документиране на войната, 61-годишният актьор признава пред списание Hollywood Authentic, че наскоро е мислил да се бие от името на Украйна.

„Ако сте били в Украйна, това да се включите в битката трябва да ви е минавало през ума“, каза той в интервюто, публикувано в събота.

View post on Instagram
 

„И ти си мислиш кой век е това? Защото онзи ден бях на бензиностанцията в Брентууд и сега си мисля да вдигна оръжие срещу Русия? Какво, по дяволите става?“, добави той.

В края на февруари Пен пътува до Украйна, за да работи по свой документален филм за политическото напрежение, отразяващ инвазията и войната.

View post on Instagram
 

„Единствената възможна причина да остана в Украйна по-дълго би била да държа пушка, вероятно без бронежилетка, защото като чужденец бих искал да дам тази бронежилетка на един от цивилните бойци които нямат или на боец с повече умения от мен, или на по-млад мъж или жена, които биха могли да се бият по-дълго", казва звездата пред Hollywood Authentic.

Пен коментира и срещата си със Зеленски, а в думите му се вижда, че украинският лидер е спечелил симпатиите и възхищението му...

„Направи ми впечатление, че сега гледах човек, който знаеше, че трябва да се издигне до най-високото ниво на човешка смелост и лидерство. Мисля, че разбра, че е роден за това ".