За първия ден от уикенда ви предлагаме нещо по-нестандартно, което вероятно няма да се хареса на всекиго.

Целината, която като че ли не е най-любимият продукт на по-голямата част от мъжете, но пък е един от най-силните афродизиаци.

Предлагаме ви целина със зеленчуци по турски.

Необходими продукти:

2 корена целина

2 червени пиперки

200 г зелен грах

2 моркова

сокът от 1 лимон

1/2 ч.ч. зехтин

2с.л. захар

копър

Начин на приготвяне: Обеленият и нарязан на ситно лук, заедно с червената пиперка и морковите се запържват в 3 с.л. зехтин на слаб огън в продължение на 7-10 минути.След това се добавят граха, солта, захарта и сока от половин лимон и се разбърква добре.

Изчистената целина, нарязваме на кръгчета (1.5 см дебелина), като във всяко кръгче правим вдлъбнатинка. В кипяща, подсолена вода добавяме сока от другата половина на лимона и целинта, и варим около 5 минути. След това загряваме останалата мазнина в тиган и запържваме кръгчетата целина, като във всяка вдлъбнатинка поставяме от предварително приготвените зеленчуци. Покриваме с капак и оставяме ястието да престои около 15 минути. Сервираме студено, украсено със стръкчета копър.

Принцип на действие: Целината съдържа андростерон – мъжки хормон, който е с възбуждащо действие за жените. В допълнение, целината, подобрява кръвоснабдяването на половите органи и повишава сексуалната активност.