Не знаем дали някога сте се сблъсквали с този въпрос или винаги сте носели ясното съзнание тъмна или светла коса искате.

Някои от нас упорито са се опитвали да минат към отбора на брюнетките, но резултатът все остава в полза на русото.

Носим пълното съзнание, че цветът на косата зависи от фактори като естествен тен на кожата, цвят на очите, ако искате дори и форма на лицето. Но те не са единствени!

И така, ето и някои други отправни точки за всички момичета, попаднали в капана на дилемата – „С тъмна или със светла коса?”.

Заложете на тъмното ако:


Нямате много време да поддържате косата си


Независимо дали става въпрос за прическата или израстналите корени. Русото има лошото качество да акцентира върху всичко нередно по главата ви. А и ако нямате възможност да посещавате фризьор, когато дойде време за боядисване, с тъмната боя можете да се справите сами далеч по-успешно, отколкото със светлата.

Косата ви е тънка

Интересно качество има тъмният цвят на косата – придава обем и плътност. Ако все пак сте решили да не се правите прекалено тъмни, използвайте хитринката да боядисате вътрешните кичури на косата в по-тъмен нюанс на цвета, с който са външните.

Косата ви е мазна


Особено добър цвят в скриването на мазната коса е шоколадово кафявото. Меките му топли нотки придават красота и блясък на косъма. И правят зъбите да изглеждат по-бели.

Очаквайте продължение.