Американски учени са доказали, че птичите яйца съдържат вещества, които предотвратяват развитието на рак на млечните жлези.

Колко яйца обаче е полезно да ядат жените, за да постигнат този ефект и едновременно с това, да не прекрачат границата на здравословното?

За да се изясни това, учените са направили изследване. В него са взели участие 3000 жени.

Оказало се, че голямата доза холин, който се съдържа в яйцата, предотвратява развитието на злокачествени образувания в млечните жлези. В един жълтък се съдържат около 125 милиграма холин, а за профилактика на рак е необходимо да се приемат около 400 милиграма от това вещество.

Според получените рeзултати, учените съдят, че за да понижат риска от развитие на рак на гърдата, жените трябва да ядат по 2-3 яйца дневно.

Лекарите отбелязват, освен това, че холинът е особено важен за бременните и кърмещите жени. Яйцата са противопоказни за ежедневна употреба единствено при повишено ниво на лошия холестерол в кръвта.

Положителното влияние на консумацията на яйца всеки ден е доказано и от други изследвания. Според едно от тях , яйцата са добър начин да свалим натрупани килограми. За целта трябва да включим в закуската си яйца, варени или бъркани - няма значение, важното е да започнем деня си с тях...