Автор
Woman.bg

Как да изберете палто според фигурата си - II част

Продължение.

Жените обожават палтата, защото топлят и са удобни, но също така трябва да пасват добре и да са стилни.

Момчешка фигура

За да изглежда тялото ви по-женствено се нуждаете от силует, разширяващ се надолу като рокля на принцеса., както и от дръзки детайли като големи копчета и джобове с капачета. Бъдете внимателни да не прекалите с детайлите, които подчертават раменете, тъй като те не пасват на вашата фигура.

Elizabeth and James Thakoon

Малък бюст

Опитайте модели, които се пристягат на кръста и които имат пищен дизайн в горната си част. Класическия тренчкот винаги е на мода и е добър вариант за вас. Широките ревери, декоративните шевове, ръкавите с драперии и високите извивки на ръкавите ще ви стоят добре. Избягвайте модели с квадратен силует.

Yves Saint Laurent Valentino

Голям бюст

За да придадете страхотен вид на бюста си се нуждаете от вталено палто с едноредно закопчаване, дълбоко деколте и тесни ревери. Високите извивки на ръкавите и естествено изглеждащите рамене ще ви направят по-слаба, а широките ръкави ще добавят допълнителен обем, който не е желателен. Избягвайте високите яки, джобовете с капаче и моделите с двуредно закопчаване. Опитайте и вталената талия, но се уверете, че кройката не ви е тясна.

The Row Roberto Cavalli

Изпъкнало коремче

Най-много ще ви отива палто с едноредно закопчаване. Други варианти за вас са моделите с прав силует или с трапецовидна форма. За да изглеждате по-слаби наблегнете на голяма извивка на ръкава и естествена форма на раменете. Прекалено големите копчета и детайлите по копчетата не са за препоръчване. За вашата фигура препоръчваме дължина до средата на бедрото.

Gucci Moschino Cheap and Chic