В борбата с излишните килограми трябва да жертваме много неща: да се откажем от някои навици, да се ограничаваме в храненето и да изморяваме организма си с мъчителни тренировки.

За да улесните процеса на отслабване е необходимо просто да намалите апетита.

Вижте как може да намалите апетита си.

Съсредоточете се върху храната.

Не се хранете в движение, седнали пред телевизора или докато четете. Доказано е, че чувството на ситост в такива случаи настъпва много по-късно, което води до по-голям прием на храна, отколкото вашият организъм има нужда

Пийте по-малко кафе.

Проучванията показват, че кафето допринася за появата на апетит, затова намалете неговото потребление до минимум. И за предпочитане е да пиете кафето без захар.3. Преди хранене пийте вода.

Диетолозите препоръчват преди всяко хранене да изпивате чаша минерална вода, доматен или грейпфрутен сок. Всяка от тези напитки значително намалява необходимостта на организма от храна.

Хранете се по-често с по-малко порции.

По мнение на специалистите, по-добре е да се храните пет пъти на ден с малки порции храна, отколкото три пъти с голямо количество. Две от храненията трябва да се състоят от много лека храна, например, кисело мляко, йогурт или някакъв плод.

Яжте ябълки със семките им.

В семената на ябълките се съдържа йод, който е полезен не само за организма, но и за намаляване на апетита. Ето защо специалистите по хранене препоръчват ябълките да се ядат със семената им.

Закуска.

Закускате е много важна, затова не трябва да се пропуска. Закуската зарежда организма с енергия за целия ден и активира обменните процеси. Ако трябва да се откажете от един хранителен прием, лишете се от вечерята, но в никакъв случай от закуската.

Пийте зелен чай.

Зеления чай е не само полезен за организма, но спомага и за допълнително изгаряне на калории. Освен това редовния прием на зелен чай намалява апетита.