Техническата страна на секса по Фън Шуй не се различава коренно от обичайната в съвременното "любовно изкуство".

Разликата е единствено в позите на тялото и разположението на спалнята, казват експерти.

На първо място изграждането на сексуални отношения по Фън Шуй трябва да започне от разположението на леглото, където партньорите ще се отдават на любовни удоволствия. То трябва да бъде далеч от вратата. Слънчевата светлина не трябва да пада пряко върху него, но въпреки това, помещението трябва да бъде добре осветено.

Леглото трябва да е на диагонал спрямо вратата и да е залепено за стената. Това осигурява свободно движение на любовна енергия. "Любовният ъгъл" в спалнята можете да откриете, като гледате спалнята си, застанали с гръб към вратата. Десният ъгъл е "зоната на любовта и брака".

По Фън Шуй трябва да купувате ново легло при всяка смяна на партньора, защото старото "любовно гнездо" носи отрицателната власт на миналото и може да унищожи новосъздадената връзка. Според принципите на Фън Шуй спалното бельо трябва да се сменя при всеки полов акт.

Сексуалните отношения се основават на съвместимостта на петте елемента земя, вода, дърво, огън, метал. Комбинацията им в интериора на спалнята определя способността на двойката да изгради сериозни отношения. Перфектният съюз е между метал -метал, ако те присъстват в стаята, ще се радвате на пълно разбирателство и търпение един към друг. Леглото с тези елементи трябва да има заоблени ъгли, а на спалнята задължително трябва да има червен цвят - например червени чаршафи или одеяло, пише БГНЕС.