Всяка една жена, използваща грим, го прави за да подчертае красивите си страни и да изглежда по-привлекателна.

Затова гримът е подвластен на текущата мода, също колкото дрехите. Има обаче две неща, които неизменно се целят при гримирането – женственост и сексапил.

Секси гримът може да ви накара да изглеждате по-женствени и привлекателни, за да се обръщат всички мъже след вас! Вижте кои са десетте най-популярни похвата за добавяне на сексапил към грима.

1. Smoky eyes – един от най-сексапилните начини на гримиране за всички времена! За постигането на нужния ефект ще ви трябва мек молив и тампон за гримиране. Първо очертайте добре ивицата покрай и между миглите, а после нанесете дебела линия от външната страна на долния и горния клепач. Внимателно размажете границата с помощта на тампона. Можете сами да прецените доколко широк искате да е „опушеният“ контур около очите ви. Към молива се добавят сенки за очи – обикновено черни, но нищо не пречи и да пробвате друг цвят. Ползвайки ярки моливи за очи ще постигнете много модерен и дързък имидж!



2. Гланц за устни – няма по-лесен начин за придаване на сексапил на устните от този да нанесете малко гланц с естествен цвят и перлен оттенък – само в центъра или по цялата линия на устните. Можете също така да ползвате прозрачен гланц или обикновен вазелин за устни.


3. Яркочервено червило – дръзко и крайно секси! Изберете си червило, което да стои не като гланцирано, а като леко влажно. Ако мислите, че червеното е твърде ярко за вас, пробвайте различни оттенъци. За светла кожа подходящи са червила с по-хладен оттенък, по-светли и с перлени частици. За мургава кожа са подходящи оранжевите и кафяви нюанси на червеното.


4. Златни сенки – подходящи са за всички типове кожа и лице! Те ще придадат на лицето ви особен блясък и привлекателност. За мургава или просто по-тъмна кожа ползвайте сенки с цвят бронзов металик. А светла кожа най-подходящи са сенките с оттенък на светло злато. Сенките се нанасят на цялата повърхност на горния клепач или само под веждата и във вътрешния ъгъл на окото. Добре е да се комбинират с кафяви и бежови сенки.


5. Дълги и гъсти мигли – за да бъдат такива, трябва да се грижите добре за тях. Винаги почиствайте грима си преди сън със специално предвидени за целта средства. Правете си подхранваща маска от рициново масло – то се нанася с чиста четка по цялата дължина на миглите. Подберете си спирала според ефекта, който искате да постигнете – удължаване, подвиване и др. Преди да нанесете спиралата, почистете миглите и ги обезмазнете с леко напудряне. Ако по природа нямате толкова гъсти или дълги мигли, колкото бихте искали, ползвайте изкуствени мигли или се подложете на процедура по удължаване.

Очаквайте продължение