Автор
Теодор Муховски

Внимавайте, когато подарявате тези подаръци за Коледа, носят лош късмет

Декември е изпълнен с доста поводи за подаряване на подаръци. Оказва се обаче, че според народните вярвания, към които са се придържали нашите прадеди, има някои подаръци, които не бива да купуваме на никого. Какво не трябва да подарявате на близките си, за да не донесете лош късмет на тях и на себе си? 

Магията на декември и свързаните с нея суеверия 

Декември се смята за магически и специален в много отношения. Той обобщава цялата година, затова му се приписва голямо значение в нумерологията и в астрологията. 

Коледа, а преди това и Никулден са поводи за празнуване и прекарване на моменти с любимите хора. Няма значение дали ще празнуваме Коледа по религиозен или светски начин - всички искаме тя да бъде изпълнена с радост. Оказва се обаче, че има много суеверия, свързани с декември, които съществуват от години в народната традиция, а някои от тях са се запазили и до днес. 

Говори се, че през последния месец на годината не трябва да задлъжняваме или да вземаме заеми, тъй като това може да ни донесе лош късмет, и че трябва да влезем в Новата година необременени от финансови тежести, за да бъде следващата година добра за нас във финансово отношение. 

Прабабите също често ни казват да избягваме споровете и ревността през декември. Смята се, че подобно поведение носи лоша енергия и привлича лош късмет, позволявайки на злите сили да ни лишат от радостта от празника. 

Суеверията се отнасят и за подаръците, тъй като много хора не могат да си представят декември без тях. Има съвети за това какви подаръци не трябва да се подаряват, какво носи лош късмет и под каква форма се появява той. 

Остри ръбове, остри ножове, всичко, което реже 

Ако планирате да подарите на някого комплект ножове, комплект за шиене, съдържащ игли или ножици, по-добре променете плановете си. 

Всичко остро, което се дава като подарък, може да доведе до кавги както на подаряващия, така и на получателя. Също така се казва, че "остър" подарък ще прекъсне връзката между двама души. 

Може би е по-добре да не рискувате и ако искате да подарите подарък на някого, когото обичате, и не искате да го загубите, трябва да изберете нещо друго. 

Часовник, портфейл и обувки 

Понякога на пръв поглед нормални неща могат, според суеверията, могат да донесат лош късмет. Такъв е случаят с подаряването на часовници, обувки и портфейли. 

Смята се, че часовниците, подобно на острите ножове или ножици, слагат край на приятелството между дарителя и получателя. 

Предполага се, че часовникът отброява времето до края на едно познанство, а подарените обувки имат подобен ефект - човекът, който получава обувките като подарък, ще ни напусне за кратко време. 

Едно интересно суеверие се отнася до портфейла. Ако бъде подарен на някого, се предполага, че ще донесе лош късмет под формата на финансови проблеми и вечна липса на пари. 

Съществува обаче начин да противодействате на привличането на лошия късмет - ако сложите пари в портфейла и подарите този пълен портфейл, прогонвате риска от изпадане в дългове или други парични проблеми. 

Перли, свещи и кръстове - означават сълзи, изгаряне и проблеми 

Когато от всички налични бижута решим да подарим на някого перли, ние носим на този човек нещастие и сълзи. 

Някога се е казвало - "Подаряваш перли, съсипваш щастието" или "Подаряваш перли, подаряваш сълзи". Няма потвърден единствен източник за това суеверие, но в старите вярвания се приемало, че перлите са ангелски сълзи. 

Предполагало се е, че човекът, който ги носи, изпитва мъката на ангел и постоянно рони сълзи. 

Ситуацията е подобна, когато подаряваме на някого кръст, дори под формата на бижута. Казвало се, че човекът, който получи кръстчето, ще го носи в страдание през целия си живот. 

Съществува и версия на това суеверие, според която, подарявайки кръст на някого, ние желаем той да постави кръст на гроба си. И в двата случая кръстът като подарък не вещае нищо добро. 

От друга страна, свещта за подарък предвещава предстоящо емоционално прегаряне на човека, който я получава. Като гаси свещта като подарък, човекът гаси вътрешния си огън.

Опаковани в любов: идеи за емоционални подаръци на Коледа
ПРЕВЪРНИ ВСЯКО ХРАНЕНЕ В МОМЕНТ
Автор Пепа Попова - Пепита

Опаковани в любов: идеи за емоционални подаръци на Коледа

Автор Пепа Попова - Пепита