Автор
Теодор Муховски

Как тялото ви казва, че имате спешна нужда от секс - 7 симптома, за които да внимавате

Жените подценяват значението на секса, а мъжете го надценяват. А лекарите напомнят: това е естествен физиологичен процес. И ако един полово зрял човек не прави редовен секс, тялото определено ще му сигнализира за това.

Намален праг на болката

Това се наблюдава най-ярко при жените. Ако преди болката по време на менструация е била едва доловима, то, когато организмът се нуждае от секс, менструациите стават по-болезнени. Мъжете също са засегнати, всяка травма или драскотина става по-осезаема, отколкото преди. Всичко това се дължи на липсата на специални хормони - ендорфини, те се произвеждат по време на секс и действат по аналог на морфина.

По-често разболяване

Сексът подобрява имунитета, което означава, че рискът от заразяване с вирус намалява. Научно доказано е, че хората, които водят редовен полов живот, имат 30% повече антитела в организма си от тези, които не правят секс.

Безсъние

Защо според вас мъжете заспиват веднага след полов акт? Всичко се дължи на окситоцина - хормон, произвеждан по време на оргазъм, който има силно успокояващо действие. Следващият път, когато не можете да заспите вечер или се преуморявате в работата, помислете, че може би просто не получавате достатъчно секс и тялото ви го посочва.

Лайфхак за мъже

Ако жената е бодра и весела след секс, това е ясен знак, че не сте се постарали достатъчно и тя е имитирала удоволствие.

Сутиенът е станал голям

Този факт изглежда невероятен, но е истина. Оказва се, че по време на секс гърдите увеличават размера си, и всичко това се дължи на увеличения приток на кръв. Ако имате редовен сексуален живот, ефектът става кумулативен. Но рязкото прекратяване на секса води до намаляване на размера на гърдите, което означава, че сутиенът става голям.

Лошо възприемане на информацията

Разсеяността и лошата памет също са тайни сигнали на тялото, които показват, че просто имате нужда от секс.

Американски учени, които са изследвали сексуалните възможности на двуногите, са стигнали до извода, че по време на оргазъм кръвообращението в цялото тяло се осъществява с максимално допустимата скорост, в резултат на което мозъкът се обогатява с повече кислород, започва да работи по-добре.

Секс на първа среща: 4 неподозирани опасности
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Секс на първа среща: 4 неподозирани опасности

Автор Ива Петрова

По-бързо стареене на кожата

Сексуалният контакт увеличава количеството колаген в тялото на жената, което означава по-добра еластичност на кожата и по-малко бръчки по лицето. За да изглеждате винаги така, както когато сте били на 18 години, е достатъчно да правите секс 3-4 пъти седмично.

Съпругът ми ми кръшка повече от 20 години и все още си плаща за секс
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

Съпругът ми ми кръшка повече от 20 години и все още си плаща за секс

Автор Теодор Муховски