Какви жени предпочитат най-богатите мъже на света – милиардерите, бизнесмените и олигарсите?

Оказва се, че за да станете съпруга на милиардер изобщо не е задължително да сте топ-модел.

Роман Абрамович и Даша Жукова

Четете още: Жените на руските олигарси

Роман Абрамович и Даша Жукова са поредната двойка, представяща комбинацията „бизнесмен + красавица“. След провала на първия му брак Абрамович срещнал Даша и се вдъхновил да направи втори опит. Момичето било от богато семейство, с добро възпитание и образование и страхотна външност. Докато Роман трупа нови капитали, Жукова държи художествена галерия в Москва и гледа двете си деца.

Марк Зугърбърг и Присила Чанг

Четете още: Марк Зукърбърг се ожени

Основателят на социалната мрежа Facebook заема второ място в класацията на най-богатите млади мъже. Според Forbes състоянието на Марк е достигнало колосалните размери от 13.3 млрд. долара. Той срещнал бъдещата си съпруга Присила като студент в Харвард, когато все още изобщо не бил богат. Чанг винаги била до него, споделяла възгледите му и му помагала. Решението им да се оженят през 2012 г. не изненада никого.

Доналд Тръмп и Мелания Кнаус

Доналд Тръмп, като един от най-харизматичните милиардери на света, продължава да си избира манекенки, без да се опасява от повторен провал. Третата жена на Тръмп е Мелания Кнаус (вече носеща фамилията на мъжа си), словенска манекенка, при това с 24 години по-млада от съпруга си. След сватбата хубавицата се заела с бижутерия и създала собствена линия бижута.

Бил Гейтс и Мелинда Гейтс

Основателят на Microsoft, запазил за дълги години челната позиция в класацията на най-богатите хора на света, е женен за своя бивша подчинена. Мелинда винаги се отличавала като добър и надежден служител, поради което в определен етап от кариерата си била приета на работа в Microsoft. След време служебните отношения с шефа прераснали в любовна връзка. Бил и Мелинда са заедно вече 19 години, обединяват ги общата сфера на работа и любовта към благотворителността.

Александър Лебедев и Елена Перминова

Бившият руски депутат Александър Лебедев избрал за своя жена русата манекенка Елена Перминова. Докато щастливият съпруг се занимава с мащабните си проекти, младата булка ходи на партита, носи красиви рокли и гледа двете си деца. Разликата във възрастта от 25 години не пречи на двамата да изглеждат добре заедно.

Владислав Доронин и Луо Зилин

Дори след раздялата си с Наоми Кембъл олигархът продължава да си пада по манекенки и да ги сменя като носни кърпички. Но от известно време до него виждаме все една и съща хубавица – Луо Зилин, „Мис Китай 2011“. Засега не се говори за сватба, но Луо и Владимир с удоволствие пътуват заедно по целия свят и се наслаждават на разкош и лукс.

Алишер Усманов и Ирина Винтер

В тази двойка се сблъскват две силни личности. Алишер заема 67-о място в класацията на най-влиятелните хора на света и притежава големи металургични предприятия. Ирина пък е „майката“ на руската художествена гимнастика и е треньор на редица олимпийски шампионки. Понякога силните мъже си избират за спътник в живота силна жена!

Бари Дилър и Даян Фон Фюрстенберг

Американският магнат се оженил за моделиерката Даян Фон Фюрстенберг през 2001 г., когато тя спечели световна слава. Даян е постигнала всичко сама, така че бракът й с Дилън със сигурност не е по сметка. Двамата наистина изглеждат щастливи! Впрочем по времето на сватбата булката е била вече на 54 години. Не всички милиардери се женят само за млади манекенки.

Сергей Родионов и Олга Родионова

Руският милиардер е женен за ефектната и екстравагантна Олга. Докато той е зает с банкови операции и бизнес-планове на издателската си къща, съпругата му се снима гола за мъжки списания, издава албуми със свои еротични снимки и работи с най-известните фотографи. Впрочем мъжът й няма нищо против!

Антон Данилицки и Слава

Въпреки че руският предприемач е по-възрастен от певицата Слава с цели 28 години, двамата са заедно от доста време и имат две деца. След срещата си с Антон хубавицата започнала да изнася концерти много по-рядко. Влюбените не са женени официално.