Всички от време на време взимаме лоши решения по отношение на любовта.

Заради тях можем да се окажем насред връзка, която не е правилната за нас, или да прекратим връзка, която всъщност е добра, пише tia.bg.

Ето няколко лесни начина да ограничим грешките и да взимаме по-успешни решения:

Да премислим нещата

Независимо дали се опитваме да решим дали да се преместим при приятеля си, да се разделим с него или да кажем „да” на предложение за брак, не трябва да действаме преди да сме обмислили нещата и да сме сигурни в решението си. Нека помислим какво наистина искаме и какво е най-доброто за нас.

Да вдигнем стандартите си

Когато си позволяваме да се обвързваме с мъже, които нямат желание да направят най-доброто за връзката ни, накрая може да се окаже, че правим грешки и не взимаме най-успешните решения. Първо трябва да обичаме себе си и да помним, че там, навън, има много страхотни мъже, с които можем да се запознаем. Нека дадем на съвестта си позволение да се отърве от неподходящите партньори в живота ни.

Да поговорим с близък

Не е нужно сами да взимаме голямо решение по отношение на любовта, ако не сме напълно сигурни в него. Вместо това можем да поговорим с близък приятел или роднина. Външните хора са способни да виждат ситуацията ни от различен ъгъл и да ни помогнат с потенциални решения, за които досега не сме се сещали.

Да претеглим плюсовете и минусите

Независимо дали се опитваме да решим дали да се преместим на другия край на света, да се омъжим или да имаме деца, можем да облекчим известна част от стреса около взимането на решението като напишем на лист какви са плюсовете и минусите на всяка опция. Това ще ни помогне да визуализираме потребностите си и да преценим по-адекватно какво трябва да направим.