Предлагаме ви няколко съвета от козметичката Линда Стивънсън, основала фирмата за продукти за поддържане на кожата Mèreadesso.

Според Линда това, което пречи на кожата да бъде съвършена, е пренебрегването на шест прости правила.

1. В зависимост от типа кожа и личните предпочитания си съставете план за грижа за кожата и го спазвайте винаги, без изключения. Постоянството и методичността са залог за успех в поддържането на кожата.

2. Ползвайте козметични продукти, които съдържат едновременно няколко растителни екстракта и активни съставки. Тези полезни вещества трябва да стоят на един от първите редове в описанието на състава. Вещества като восък и емулгатори трябва да бъдат отбелязани в дъното на списъка.

Четете още: Козметичните продукти, от които нямате нужда

3. Не ползвайте продукти, които са били разопаковани преди повече от половин година. Спиралата за мигли не може да се ползва повече от 6 месеца! Средствата за защита от слънце също трябва да бъдат достатъчно пресни – те губят бързо свойствата си и не бива да се съхраняват след изтичането на срока им на годност.

4. Ходете на козметик за консултация поне веднъж на сезон. Специалистът ще ви подскаже как да се грижите правилно за кожата си. Ползвайте промоциите на магазини на известни марки – в тях редовно се провеждат безплатни консултации.

5. Яжте много плодове и зеленчуци с тъмен цвят. Те имат високо съдържание на антиоксиданти и защитават отлично кожата. Освен това трябва да поемате Омега-3 киселини (например риба и пълнозърнести храни), които също играят важна роля за запазването на еластичността и гладкостта на кожата.

6. Допълнете менюто си с комплекс витамини от група В – те са ключови за състоянието на вашите коса, нокти и кожа.

Четете още: Дамите използват ежедневно три грим продукта