Жените са си изградили толкова стереотипи за мъжете, че често са просто неспособни да ги разберат.

В тази статия ще споделим с вас седем интересни факта за мъжете, доказани с научни изследвания.

1. Мъжете не винаги се заглеждат по други жени

Повечето жени си мислят, че мъжете им най-много от всичко си мечтаят да им изневерят. Поради неизвестни причини мъжете навсякъде се славят като неверни и почитатели на полигамията. Скорошни проучвания обаче показват, че след 30-годишна възраст мъжете изпитват силна нужда да бъдат верни само на една партньорка.

2. Мъжете постоянно уточняват кой е шефът

Още от малки момчетата се интересуват живо от йерархията. Ако не изяснят кой каква позиция заема, започват да се чувстват нервни и несигурни.

3. Мъжете претърпяват хормонални промени по време на бременността на партньорката

Когато жената е бременна, хормоналните нива на партньора й се променят. По данни на учените нивото на пролактин у мъжа се повишава, а нивото на тестостерона пада, когато партньорката очаква дете.

Четете още: Какво харесваме в мъжкарите

4. С възрастта мъжете губят конкурентния си дух

Този интересен факт е открит чрез друго проучване. Мъжете по природа обичат ад се състезават и конкурират, но с възрастта желанието им да се доказват през другите намалява и те стават по-склонни към сътрудничество.

5. Мъжете си пазят територията

Дори и най-спокойният мъж може да стане жесток, ако нещо застраши територията му или близките му. Някои учени смятат, че причината за това е тестостеронът, но засега не е уточнено със сигурност на какво се дължи това поведение.

6. Мъжете са програмирани да забелязват жените

Интересна особеност на мъжкия организъм, която може да се използва и като оправдание – мъжете не могат да не забелязват жените. Причина за това е хормонът тестостерон, който кара представителите на силния пол да разглеждат всички жени, които видят.

7. Мъжете са създадени за да решават проблеми

Жените често критикуват мъжете за това, че не са способни да съчувстват активно. Всъщност мъжкият мозък е твърде зает с търсенето на решение на проблема. Ако искате съчувствие – обадете се на приятелка. А към мъжа си се обърнете за практическа помощ.

Четете още: Направете си любовен тест