Непримиримите противоречия са най-честата причина за започване на бракоразводно дело.

Но понякога хората се разделят по къде по-необичайни причини. Представяме ви Топ 7 на най-нелепите поводи за развод!

7 място

Разбираем повод за раздяла е лъжата. Но хората обикновено лъжат за изневери или доходи. А случаят, който сме включили в класацията си, е друг. Мъж се оженил за 24-годишно момиче. След 10 години съвместен живот съпругът случайно узнал, че по времето на сватбата булката е била вече на 30! Излъганият мъж веднага поискал развод.

6 място

Чен Ю от Пекин заявил, че не може да търпи повече насилието от страна на любимата си. На всяко хранене тя го принуждавала... да яде сладкиши! Той признава, че отначало се е радвал на тези лакомства. Но сега му става лошо дори само като чуе думата „пастичка“. Китаецът се чувства като боклукчийска кофа в сладкарница, поемаща постоянно яйчени, плодови и шоколадови тортички. Вие бихте ли се развели на негово място?

Четете още: Лек сладкиш с цедено мляко и ягоди

5 място

В Канада всяка жена може с чиста съвест да зареже мъжа си само заради хъркането му. „Ако не може да спи до него, за какво й е да живее с него?“, са решили канадските законодатели. В Оклахома обаче са още по-сурови. Там жената може да поиска развод, ако мъжът й не е ходил на фризьор повече от 7 месеца.

4 място

Интересен случай има и в Мурманск. Запален комарджия изгубил голяма сума на карти и се чудел какво още да заложи, за да продължи играта. И измислил решение – заложил собствената си жена! Разбира се съпругата му го пратила по дяволите. Но най-интересното е друго – след развода госпожата се омъжила за онзи играч, който я спечелил на карти.

Четете още: Пълните хора се развеждат по-рядко


3 място

Следващата история е от Италия. Щастлива съпружеска двойка заминала на меден месец във Франция. Но щом се върнали, булката веднага поискала развод. Сещате ли се защо? Едва ли, защото причината е уникална. Новоизпеченият съпруг взел на романтичното пътешествие не само жена си, но и майка си! Той, тя и свекървата... Меденият месец убил този брачен съюз в зародиш.

2 място

Нийл Дюхарт решил да сложи край на брака си след един трагичен случай... е, трагичен според него. Жена му посегнала на най-святото – тениска с автографи на известни футболисти. Съдията явно споделял увлечението на Нийл, защото на бракоразводния процес признал прането на тази реликва за акт на вандализъм.

1 място

Първото място в нашата класация е заето от един американски развод. Съпругът Даниелсън бил сметнат от съда за същински садист. Защо ли? Защото пречел на жена си да чете криминални романи. При това го правил по най-изтънчен начин – във всяка книга написал на 30 страница името на убиеца! Разбира се след подобно унищожаване на интригата съпругата зарязвала романа. Съдията дал на горката жена развод, посочвайки в графата „причина“ жестоко отношение.

Четете още: Стресът може да разбие сърцето ни