Хората с наднормено тегло е по-малко вероятно да поискат развод в сравнение с тези със стройна фигура, показва британско изследване.

Двойките с индивидуално тегло между 45 и 90 кг, за които се смята, че са "в добра физическа форма", е три пъти по-вероятно да прекратят брака си от хората с по-високо тегло, показва проучването на сайта Mydivorcepapers.com, помагащ за изготвянето на документите за развод.

Изследването установило, че от 2708 случая 2054 или близо 76% били свързани с хора от категорията между 45 и 90 килограма. Хората, тежащи между 91 и 113 кг, съставлявали 493 случая или 18,21%, а само 143 бракоразводни дела били заведени от хора с тегло над 113 кг, малко над 5%.

Резултатите от проучването показват, че щастливите хора ядат повече. Те са подкрепени от друго неотдавнашно изследване, според което 60% от хората качват килограми, когато имат щастлива връзка.

Четете още: Упражнения за дами с тяло - тип круша

Около 62% от хората признават, че са напълнели от началото на връзката си, а други 72% смятат, че партньорът или партньорката им също е качила някой и друг килограм. Част от причината за това е копирането на хранителните навици на любимия човек. 52% от анкетираните жени заявили, че често ядат същото количество храна като партньора си, а 56% признали, че това означава, че ядат много по-големи порции от обичайното. Друга причина е намаляването на физическата дейност.

След началото на щастлива връзка 30% от двойките заявили, че основната им дейност заедно е гледането на телевизия, а 20% казали, че храненето заедно навън е един от най-приятните им начини за прекарване на свободното време. Изследването на сайта Diet Chef установило още, че 66% от двойките смятат, че качват килограми заедно. Това превръща връзката в една от най-честите причини за трупане на килограми, побеждавайки яденето за утеха, липсата на физическа активност и ваканциите.

Четете още: 61% от мъжете флиртуват повече през лятото

Източник: БГНЕС