Царевичният хляб е обширна и важна тема оттатък Атлантика и обикновено се приготвя на котлона в чугунен тиган.
Но в тази рецепта се намесва още една американска кулинарна емблема - мъфините, и южняшкият насъщен се превръща в перфектната закуска.
Необходими продукти за 8 броя:
150 г брашно с набухватели
100 г царевично брашно
⅓ ч. л. сол
½ ч. л. сода за хляб
50 г натрошено сирене
2 с. л. нарязани маслини
2 с. л. босилек или магданоз, ситно нарязани
2 с. л. нарязани сушени домати
1 яйце
300 мл прясно мляко
2 с. л. зехтин
50 г кашкавал, нарязан на малки кубчета
Начин на приготвяне:
1. Брашното с набухватели се пресява и се смесва с царевичното брашно, солта и содата. Разбърква се с натрошеното сирене, маслините, босилека и сушените домати.
2. Яйцето се разбива с тел заедно с млякото и зехтина. Добавя се към брашнената смес, като се разбърква с дървена бъркалка кратко, само докато продуктите се смесят.
3. Сипва се в намаслени формички за мъфини, поръсва се с кубчетата кашкавал и се пече 20 мин. във фурна, загрята до 180° С.
Хлебчетата се поднасят горещи с масло. Източник: menumag.bg