Царевичният хляб е обширна и важна тема оттатък Атлантика и обикновено се приготвя на котлона в чугунен тиган.
 
 Но в тази рецепта се намесва още една американска кулинарна емблема - мъфините, и южняшкият насъщен се превръща в перфектната закуска.
 
 Необходими продукти за 8 броя:
 
 150 г брашно с набухватели
 100 г царевично брашно
 ⅓ ч. л. сол
 ½ ч. л. сода за хляб
 50 г натрошено сирене
 2 с. л. нарязани маслини
 2 с. л. босилек или магданоз, ситно нарязани
 2 с. л. нарязани сушени домати
 1 яйце
 300 мл прясно мляко
 2 с. л. зехтин
 50 г кашкавал, нарязан на малки кубчета
 
 Начин на приготвяне:
 
 1. Брашното с набухватели се пресява и се смесва с царевичното брашно, солта и содата. Разбърква се с натрошеното сирене, маслините, босилека и сушените домати.
 
 2. Яйцето се разбива с тел заедно с млякото и зехтина. Добавя се към брашнената смес, като се разбърква с дървена бъркалка кратко, само докато продуктите се смесят.
 
 3. Сипва се в намаслени формички за мъфини, поръсва се с кубчетата кашкавал и се пече 20 мин. във фурна, загрята до 180° С.
Хлебчетата се поднасят горещи с масло. Източник: menumag.bg
)